To je to što me zanima!

"Mi smo u Rusiji": Krim će u ponedjeljak tražiti pripojenje

Europska unija i SAD poručili su kako neće priznati rezultate referenduma. Europa također prijeti uvođenjem sankcija. Rusija pak razmješta vojsku po Krimu
Vidi originalni članak

Prema 50 posto izbrojanih glasova čak 95,5 posto birača na Krimu je glasovalo za pripojenje Rusiji, objavilo je kirmsko izborno povjerenstvo, javlja CNN Službeni rezultati očekuju se u ponedjeljak. 

Izlaznost na referendum na Krimu je bila 82,71 posto, javlja Reuters. Tatari i Ukrajinci refrendum su uglavnom bojkotirali. 

Proruski orijentirani glasači slave i poručuju: "Mi smo u Rusiji". Ispred parlamenta u krimskog glavnom gradu Simferopolju skupile su se tisuće ljudi.  

Sergej Aksjonov, predsjednik krimske vlade, rekao je kako je ova odluka povijesna. Na Twitteru je napisao i da će Krim u ponedjeljak tražiti službeno pripojenje Rusiji. 

Europska unija i SAD poručili su kako neće priznati rezultate referenduma koji su ocijenili "bespravnim i protuzakonitim". Europa također prijeti uvođenjem sankcija. Tvrde da će sankcije uvesti već u ponedjeljak. Rusija pak razmješta vojsku po Krimu, a Ukrajina se mobilizira. 

Prosvjedi na istoku Ukrajine

Proruski prosvjednici u gradovima na istoku Ukrajine, Donjecku i Harkivu, zauzeli su nekoliko zgrada te su počeli paliti knjige na ukrajinskom jeziku, javlja Reuters.

U Donjecku su proruski prosvjednici u nedjelju ušli u zgradu Državnog odvjetništva i na krov postavili rusku umjesto ukrajinske zastave. Policija nije pružala veći otpor kako bi zaustavili prosvjednike.

Idi na 24sata

Komentari 322

  • ElesDee 18.03.2014.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 6 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 2 lake opomene i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • ElesDee 18.03.2014.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 6 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • ElesDee 18.03.2014.

    pa,pogodio si,još jednom....

Komentiraj...
Vidi sve komentare