To je to što me zanima!

Migranti uz hrvatsku granicu: 'Da je kod nas mir, ne bi došli'

Savjetovali su im da, uz nastambe vukova i medvjeda na Plješivici, prehodaju gustu borovu šumu koju hrvatska policija ne može nadzirati i tako pokušaju prijeći granicu
Vidi originalni članak

Po najgoroj hladnoći i snijegu, deseci migranata koračaju po planinama uz granicu Hrvatske i Bosne i Hercegovine pokušavajući ilegalno ući u EU i preko Hrvatske nastaviti svoj put prema zapadnim zemljama.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Kako piše Reuters, oko 30 muškaraca, žena i djece, od kojih su neki odjeveni tek u trenirke, gazi po snijegom prekrivenim pravcem na koji su ih uputili krijumčari ljudi. 

Savjetovali su im da, uz nastambe vukova i medvjeda na Plješivici, prehodaju gustu borovu šumu koju hrvatska policija ne može nadzirati i tako pokušaju prijeći granicu. 

- Ne bojim se zime, rekao je 26-godišnji Afganistanac dok se živa u termometru spuštala na minis 10 stupnjeva. 

Čak i ako uđu u Hrvatsku, gdje se nadaju prijaviti za azil, većina će ih biti vraćena u Bosnu i Hercegovinu. 

- Imamo samo jednu opcija ulaska u Europu, a to je prelazak ovih granica, rekao je Wali Khan iz Afganistana koji je s Reutersovim novinarima razgovarao u Bihaću.

Kaže da ga je hrvatska policija uhitila tri puta i vratila ga u BiH:

- Da je u Afganistanu dobro i mirno, mi ne bismo bili ovdje, rekao je. 

Idi na 24sata

Komentari 170

  • 13.03.2019.

    Mislim da ih financiraju Amerikanci i Židovi, sorry.. uz Emirate..

  • brocker 23.12.2018.

    nekad se znalo kako se prelazi granica,samo preko službenog državnog prijelaza,a ostalo zna se lezi i puzi do cijevi,tako se čuvala granica

  • orkan130570 21.12.2018.

    Svaki put kad komentiram o migrantima dobijem crveni. Sto im dajete medijski prostor i mogucnost komentara kad covjek nemoze napisati sto misli o njima. Zene i djeca. Gdje vi vidite zene i djecu? Na 100 muski mozda se nadje dvije ili zene isto tako i djece. Taj memir sto kod njih vlada su si ga sami stvorili, pa sad dolaze nama u Europu da i kod nas stvore nemire. Koliko vidim dobro im ide. Sto se mene tice, sve nazad, pa kad ostali vide da nema prolaza dobro ce razmisliti prije nego sto krenu ka Europi.

Komentiraj...
Vidi sve komentare