To je to što me zanima!

Migrantski val nam je na pragu i to već od sljedećeg proljeća

Pitanje migranata podijelilo je i Europu te pojedinačne države, pa čak i do jučer homogene političke blokove. U Hrvatskoj su neke stranke i pojedinci već počeli s eksploatacijom političkog potencijala migrantskog pitanja
Vidi originalni članak

Pitanje migranata bit će središnje političko pitanje ne samo u Hrvatskoj nego i u Europi. Stručnjaci za sigurnost i ilegalne migracije otkrivaju Expressu kako će se na proljeće migranti iz Federacije BiH privremeno preseliti u Republiku Srpsku, a potom krenuti preko Save na zapad.

Drugi pravac migracija je zaprepašćujući, a o njemu više u novom broju tjednika koji je u petak na svim kioscima u zemlji.

Pitanje migranata danas je podijelilo i Europu te pojedinačne države, pa čak i do jučer homogene političke blokove. Ugledni (desni) njemački filozof Peter Sloterdijk smatra kako nijedna država nema moralnu obvezu odvesti sebe u propast, (lijevi) Slavoj Žižek vrlo je rezerviran prema prihvatu migranata, dok trenutačno najutjecajniji intelektualac planeta, Noel Harari, priznaje da ne zna što bi trebalo napraviti i daje odgovore tipa “u jednu ruku ovo, a u drugu ruku ono”.

U Hrvatskoj su neke stranke i pojedinci već počeli s eksploatacijom doza ozbiljnog političkog potencijala migrantskog pitanja, koje mnogi doživljavaju kao “invaziju na Europu” i dostatan razlog stvaranja “moralne panike”.

Saborski zastupnik Ivan Pernar tvrdi da se u Njemačkoj značajno povećao broj napada nožem i da migranti kuhaju ljude, Most je malo blaži, a u cijelu priču ubacila se i predsjednica... Više u novom Expressu!

Idi na 24sata

Komentari 70

  • _Q_ 23.11.2018.

    Dakle, svi normalni ljudi koji su svjesni posljedica, bez obzira jesu li lijevi ili desni, u ovome vide problem. Treba li još išta reći?

  • 23.11.2018.

    Vojsku na granice i udri!!!!

  • korisničko ime zauzeto 23.11.2018.

    pametni znaju kako će to riješiti a budale će ih primati

Komentiraj...
Vidi sve komentare