To je to što me zanima!

Mihajlo Hrastov danas peti put pred sucima Vrhovnog suda

Hrastov je optužen za ubojstvo 13 i ranjavanje dvojice pripadnika neprijateljske vojske u rujnu 1991. na Koranskom mostu. On tvrdi od početka kako nije kriv
Vidi originalni članak

Mihajlo Hrastov u srijedu će peti put izaći pred suce Vrhovnog suda, javlja HRT. Hrastov, bivši policijski specijalac, optužen je za ubojstvo 13 i ranjavanje dvojice pripadnika neprijateljske vojske u rujnu 1991. na Koranskom mostu. Od početka tvrdi kako nije kriv te kako je na zarobljene vojnike morao pucati u nužnoj obrani jer su napali njegovog suborca. 

Županijski sud u Karlovcu ga je, od 1993. godine, tri puta oslobodio. No, Vrhovni je sud presude dva puta ukinuo i vratio na ponovno suđenje, a treću je preinačio te ga osudio najprije na osam godina zatvora pa je kaznu smanjio za jednu godinu. Tada je pak Ustavni sud utvrdio da su Hrastovu prekršena ustavna prava pa je predmet opet vraćen Vrhovnom sudu. 

Vrhovni sud sada opet treba odlučivati o trećoj odnosno oslobađajućoj presudi Županijskog suda. Odluku može potvrditi, ukinuti ili preinačiti. 

>>> Više pročitajte OVDJE

Idi na 24sata

Komentari 17

  • zlatko42 05.10.2011.

    prijatelju drži se.....

  • suzino1 05.10.2011.

    I treba da ih je pokokao,sta su trazili to su i dobili.Sta su htjeli preko korane na cugu,da su presli bili bi oni isto napravili kao i on.Zna se kakvo je tada bilo stanje oko Karlovca.Tak je bilo tko prvi okida sacuvao je glavu,on tebe ili ti njega.

  • protuha 05.10.2011.

    koji bik

Komentiraj...
Vidi sve komentare