To je to što me zanima!

Mijić HDZ-u: Tretiraju birače kao ovce koje ne znaju izabrati

U Otvorenom HTV-a sinoć je zaiskrilo između Branka Bačića i Mate Mijića, direktora Škorinog stožera. On je rekao da su čudne poruke iz HDZ-a da je Škoro pokušao zbuniti HDZ-ove birače
Vidi originalni članak

Očekujem da kohabitacija s Vladom i Andrejom Plenkovićem bude primjerena i u interesu RH, bez obzira na naše međusobne razlike. U izbornoj noći Milanovića je nazvao premijer i čestitao mu, što nije bio slučaj prije pet godina kada je pobijedila na predsjedničkim izborima Kolinda Grabar-Kitarović. Nju tada premijer Milanović nije nazvao, rekao je Branko Bačić sinoć u Otvorenom te potvrdio da će unutarstranački izbori u HDZ-u biti u statutarnom roku, a to je travanj ili svibanj. No, HDZ još o tome nije donio odluku. 

Pogledajte video

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Kolegama iz stranke ne zamjera najavu kandidatura u izbornoj noći.

- Mi ovaj poraz smatramo porazom Kolinde Grabar-Kitarović, ali i porazom HDZ-a - govori Bačić i dodaje kako će utvrditi koji je razlog ovom porazu.

Mate Mijić, direktor Škorinog stožera, rekao je kako je u drugom krugu, Škorinim biračima bilo dano na slobodnu volju da glasaju za jednog od kandidata te dodao kako su čudne poruke iz vrha HDZ-a da je Miroslav Škoro pokušao zbuniti birače HDZ-a.

- Oni tretiraju svoje birače kao ovce koje ne znaju između dva kandidata izabrati jednoga - rekao je.

Bačić mu je odgovorio da je on čestitao Škori nakon prvog kroga i da je Škoro najavio da s izborima ne prestaje njegov politički život.

KOLINDIN PORAZ IZMIČE MU FOTELJU Plenković je sad postao lovina: HDZ-ovci žele svog Milanovića

- Očito je da je on svoj politički prostor vidio na desnici i bilo mu je u interesu da HDZ ostvari što lošije rezultate na izborima kako bi kasnije mogao više ući u ovo biračko tijelo. Ja ga ne optužujem zato što je to njegovo legitimno pravo, rekao je i dodao kako je on svojim stavom da će na listiću zaokružiti broj 3, poslao poruku biračima desnice koji su mislili glasati za kandidata desnice - rekao je Bačić. 

Prigovorio je da ni ljevica nije bila unisona u podršci Milanoviću, ali da su na izborima pokazali jedinstvo što je i dovelo do rezultata. 

Idi na 24sata

Komentari 65

  • EUROPE5 07.01.2020.

    Stigla anemija na anemicni sastanak, anemicne stranke.

  • morana1 07.01.2020.

    Bačića što manje na Tv kao i Rainera- oni se guraju, ali - dosta ih je! Onaj mali Milić nije rješenje - još nije dovoljno ozbiljan, tek glumi neku veličinu u HDZ-u, a i kao Vladin glasnogovornik - nedorastao ! Mijić je , kao i uvijek ozbiljan i odličan komentator i analitičar što isto vrijedi i za ostalo dvoje sudionika u Otvorenom.

  • 07.01.2020.

    HDZ treba da očisti svoje redove od kriminalaca, ne na takav način samo da ih potjera iz stranke nego da ih krivično goni. Samo tako će povratiti ugled inače će samo da tone što me osobno raduje. Suviše zla su napravili narodu da bi im dalje vjerovao.

Komentiraj...
Vidi sve komentare