To je to što me zanima!

Mikulić napušta Skupštinu, ostaje na čelu gradskog HDZ-a

U skladu sa zakonom, mandat u Hrvatskom saboru i mandat predsjednika zagrebačke Gradske skupštine stavlja u mirovanje, no, dodao je, ostaje na čelu zagrebačkog HDZ-a
Vidi originalni članak

Novoimenovani glavni državni inspektor Andrija Mikulić u četvrtak je ustvrdio da će inspektorsku dužnost obnašati maksimalno transparentno, a izvijestio je i da mandat u Hrvatskom saboru i Gradskoj skupštini stavlja u mirovanje, no ostaje na čelu zagrebačkog HDZ-a.

- Bit ću otvoren za svaki konstruktivan prijedlog, u skladu s najvažnijim načelom jednakosti građana pred zakonom - najavio je Mikulić na konferenciji za novinare nakon što ga je Vlada na zatvorenom dijelu sjednice imenovala glavnim državnim inspektorom. 

SJEDA U NOVU FOTELJU Andrija Mikulić (HDZ) postao je novi glavni državni inspektor

U skladu sa zakonom, mandat u Hrvatskom saboru i mandat predsjednika zagrebačke Gradske skupštine stavlja u mirovanje, no, dodao je, ostaje na čelu zagrebačkog HDZ-a.

Istaknuo je i kako će objedinjavanje djelatnosti i kriterija inspekcijskih nadzora od 1. travnja onemogućiti primjenu dvostrukog standarda i selektivna interpretacija zakona i propisa, a čemu smo, kaže, do sada svjedočili.

Državni inspektorat od 1. travnja objedinjavat će inspekcijske poslove za koje je dosad bilo nadležno 17 inspekcija unutar osam ministarstava.

'ON MENI NE BI BIO NI VOZAČ' Mikulić vodi Inspektorat: HDZ uzima moćni represivni aparat!

Od Ministarstva gospodarstva preuzima tržišnu i rudarsku inspekciju, inspekciju opreme pod tlakom te inspekciju gospodarenja otrovnim kemikalijama. Sanitarnu inspekciju preuzima od Ministarstva zdravstva, veterinarsku, poljoprivrednu, lovnu, šumarsku te fitosanitarnu inspekciju od Ministarstva poljoprivrede, turističku inspekciju od Ministarstva turizma, energetsku inspekciju, inspekciju zaštite okoliša, inspekciju zaštite prirode te vodopravnu inspekciju od Ministarstva zaštite okoliša i energetike, inspekciju rada od Ministarstva rada i mirovinskoga sustava, a građevinsku inspekciju od Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • gogo67 28.03.2019.

    ne znam kako je moguće da netko tko je bio Jugoslaven 90-te godine bude voditelj inspektorata u lijepoj našoj??? molim vjerodostojne domoljube da mi odgovore na to..:)))

  • Anarhosindikalist 28.03.2019.

    Bakice s lukecom i grincajgom su najebale. O tome će brinuti naš heroj, Super-Andrija i njegovih 1500 razbojnika, pardon, inspektora!

  • Uragan_1 28.03.2019.

    Već je napravio facu nedodirljivog.

Komentiraj...
Vidi sve komentare