To je to što me zanima!

Milan Bandić tvrdi: 'Povući ćemo sve amandmane na GUP'

Predsjednik zagrebačkog HDZ-a Andrija Mikulić izjavio da neće podržati niti jedan amandman koji se odnosi na prenamjenu zelenih u građevinske površine koji nije bio predmetom javne rasprave
Vidi originalni članak

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić kazao je kako će povući sve amandmane na GUP, javlja N1.

Podsjetimo, na sjednici zagrebačke Gradske skupštine u četvrtak HDZ je podnio 15, a Stranka rada i solidarnosti i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, koji je i predlagatelj točke dnevnog reda, 71 amandman na zagrebački Generalni urbanistički plan (GUP).
"Amandmane koji govore o prenamjeni zelenih površina u druge površine, a nisu prošli javnu raspravu, zastupnici HDZ-a neće prihvatiti", istaknuo je Andrija Mikulić nakon sjednice. Dodao je da se radi o 30 posto takvih amandmana.

PRIOPĆENJE Grad Zagreb: 'GUP je strateški i razvojni unatoč kritikama...'
Pojasnio je kako se za amandmane potencijalno može glasovati u nastavku Gradske skupštine nakon rasprave, a oni koji budu izglasani s GUP-om idu u nadležno ministarstvo na provjeru. Nakon toga se glasuje o izmjenama i dopunama. 

Ne postoji razlog da zastupnici ne podrže sve što je u skladu s procedurama i zakonom

Na opasku novinarke kako taj produljeni rok ne znači da neće podržati sporne amandmane, kazao je da ne postoji razlog da zastupnici ne podrže sve ono što je u skladu s procedurama i zakonom. 
"Mi smo, kao koalicijski partneri jedan od filtra, rekli da neke stvari iz tih i tih razloga ne možemo podržati. Svi oni koji kažu kako nemamo svoj stav varaju se", rekao je.
Amandmani su uvršteni na dnevni red, a sjednica zagrebačke Gradske skupštine nastavlja se u ponedjeljak, 10. veljače raspravom o podnesenim amandmanima.

Prema postojećem GUP-u pola milijuna četvornih metara zagrebačkih javnih, uglavnom zelenih površina moglo bi biti prenamijenjeno u građevinsko zemljište. Oporba ga je ocijenila 'uvodom u najgoru političku nekretninsku trgovinu u povijesti Hrvatske'. 
Upitan o predstojećim unutarstranačkim izborima u HDZ-u, Mikulić je rekao kako su razgovarali o izborima na osnovnim razinama.

Idi na 24sata

Komentari 90

  • Rvat12 08.02.2020.

    Vidi BANDIC nosi samo najskuplja odjela...ovo mirise na BRIONI ...3000 EURA

  • tuti fruti 13 08.02.2020.

    Tako se igra sa hrvatskim narodom jedan dan ovako ,a drugi dan onako ,a lova se troši u oba slučaja.

  • S.T.A.R.S 08.02.2020.

    Kume ak ću ja u ćorku bogami ćeš i ti skupa smo mućkali i krali valjda ti je to jasno

Komentiraj...
Vidi sve komentare