News

Komentari 90

Milan Bandić tvrdi: 'Povući ćemo sve amandmane na GUP'

Milan Bandić tvrdi: 'Povući ćemo sve amandmane na GUP'

Predsjednik zagrebačkog HDZ-a Andrija Mikulić izjavio da neće podržati niti jedan amandman koji se odnosi na prenamjenu zelenih u građevinske površine koji nije bio predmetom javne rasprave

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić kazao je kako će povući sve amandmane na GUP, javlja N1.

Podsjetimo, na sjednici zagrebačke Gradske skupštine u četvrtak HDZ je podnio 15, a Stranka rada i solidarnosti i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, koji je i predlagatelj točke dnevnog reda, 71 amandman na zagrebački Generalni urbanistički plan (GUP).
"Amandmane koji govore o prenamjeni zelenih površina u druge površine, a nisu prošli javnu raspravu, zastupnici HDZ-a neće prihvatiti", istaknuo je Andrija Mikulić nakon sjednice. Dodao je da se radi o 30 posto takvih amandmana.


Pojasnio je kako se za amandmane potencijalno može glasovati u nastavku Gradske skupštine nakon rasprave, a oni koji budu izglasani s GUP-om idu u nadležno ministarstvo na provjeru. Nakon toga se glasuje o izmjenama i dopunama. 

Ne postoji razlog da zastupnici ne podrže sve što je u skladu s procedurama i zakonom

Na opasku novinarke kako taj produljeni rok ne znači da neće podržati sporne amandmane, kazao je da ne postoji razlog da zastupnici ne podrže sve ono što je u skladu s procedurama i zakonom. 
"Mi smo, kao koalicijski partneri jedan od filtra, rekli da neke stvari iz tih i tih razloga ne možemo podržati. Svi oni koji kažu kako nemamo svoj stav varaju se", rekao je.
Amandmani su uvršteni na dnevni red, a sjednica zagrebačke Gradske skupštine nastavlja se u ponedjeljak, 10. veljače raspravom o podnesenim amandmanima.

Prema postojećem GUP-u pola milijuna četvornih metara zagrebačkih javnih, uglavnom zelenih površina moglo bi biti prenamijenjeno u građevinsko zemljište. Oporba ga je ocijenila 'uvodom u najgoru političku nekretninsku trgovinu u povijesti Hrvatske'. 
Upitan o predstojećim unutarstranačkim izborima u HDZ-u, Mikulić je rekao kako su razgovarali o izborima na osnovnim razinama.

Najčitaniji članci