To je to što me zanima!

Milanović Ceraru: Arbitraža je prošlost, sjednimo sad za stol

Milanović je Ceraru predložio sastanak kako bi se raspravile budući zajednički koraci u iznošenju našeg bilateralnog problema pred međunarodni forum
Vidi originalni članak

Premijer Milanović poslao je još jedno pismo predsjedniku slovenskom kolegi Miri Ceraru u kojem ga je izvijestio o aktivnostima koje su Vlada i Sabor poduzeli nakon što je javno objavljeno protupravno i neetično djelovanje slovenskih predstavnika u arbitražnom postupku, priopćila je Vlada RH.

Milanović u svom pismu podsjeća kako je za Hrvatsku ovaj arbitražni postupak nepovratno kompromitiran te da je Hrvatska uvjerena da se postupak pred ovim Sudom ne može nastaviti, bez obzira na izmjene u njegovom sastavu.  

- Poduzete aktivnosti ne smiju biti nepremostiva prepreka nastavku traženja rješenja za utvrđivanje granice. Zajednička nastojanja  Hrvatske i Slovenije da pronađu novi način rješenja ovog pitanja nemaju alternativu - napisao je Milanović. 

Milanović je Ceraru predložio i sastanak kako bi se raspravile budući zajednički koraci u iznošenju našeg bilateralnog problema pred odgovarajući međunarodni forum.

Hrvatski premijer izrazio je spremnost organizirati sastanak u Hrvatskoj ili otići na sastanak u Sloveniju.

Idi na 24sata

Komentari 107

  • Montekristo 03.08.2015.

    Dio dogovora za arbitražu je bila i saglasnost Slovenije, da Hrvatska uđe u UE, odustajanjem od arbitraže znači da Hrvati ne poštuju nikakav dogovor! A šta če biti sada kada Hrvatska želi u šengen i EURO??? Ko bi još vjerovao Hrvatski? Slovenija i EU sigurno ne!!!

  • Montekristo 03.08.2015.

    Treba se zabrinuti šta če reči EU in ne zaboravite, da želimo još i šengen i euro, a tu bi nam mogla Slovenija podmetnuti nogu!

  • Zagor te-nej 01.08.2015.

    Milanoviću sjedi ti tu gdje jesi i nikud ne gibaj . Imaju oni već pripremljen plan b. Nemoj biti naivan kao što je pokojni Račan bio.

Komentiraj...
Vidi sve komentare