To je to što me zanima!

Milanović: Dok sam ja premijer, referenduma o ćirilici neće biti

Mislim da je kriv pokojni predsjednik Kennedy, rekao je u svom stilu premijer Zoran Milanović na pitanje je li Vlada kriva za održavanje referenduma o definiciji braka
Vidi originalni članak

Referenduma o ćirilici neće biti dok sam ja premijer. Postoje pravni mehanizmi i konvencije koje smo potpisali prilikom ulaska u Europsku uniju koji ne dozvoljavaju referendume koji se tiču prava nacionalnih manjina, rekao je u ponedjeljak premijer Zoran Milanović u Osijeku

Rekao je to nakon što je Stožer za obranu hrvatskog Vukovara objavio da ima dovoljno potpisa za raspisivanje referenduma. Milanović je također najavio promjenu Ustava kojom će se spriječiti referendum o ćirilici. 

'Istospolni parovi će ostvariti svoja prava zakonom'

Što se tiče referenduma u nedjelju, Milanović je rekao kako rezultati ništa bitno za Hrvatsku ne mijenjaju. Napomenuo je kako nakon referenduma nismo ni bolji, ni ljepši, ni pametniji, a da se 50 milijuna kuna moglo i bolje potrošiti.

- Mislim da je kriv pokojni predsjednik Kennedy - rekao je Milanović novinarima na pitanje je li Vlada kriva što je do referenduma došlo jer nisu iskoristiti pravo slanja pitanja na Ustavni sud, piše Večernji list.

- Netko mora biti kriv, kako može Vlada biti kriva ako Ustav kaže da je svaki referendum dopušten i raspisan je i tu nema nikakve uloge Ustavnog suda. Od odgovornosti ne treba bježati, a katkad morate napraviti i dići ruku i za ono oko čega se ne slažete - rekao je te dodao da je ovaj referendum bio 'jedna vrsta kamuflaže'.

- Ionako je u pripremi Zakon o registriranom partnerstvu koji će biti jedan moderan, europski zakon koji će istospolnim parovima omogućiti da ostvare svoja prava - rekao je Milanović, javlja Dnevnik.hr. 

Idi na 24sata

Komentari 802

  • Sićka 04.12.2013.

    kako ću otvoriti bocu najfinijeg pića kad ova tzv. ¨vlada¨ padne. neće dugo.

  • Reful 04.12.2013.

    E da, vidjeli smo kako je narod pohrlio potpisivat za referendum, nije se moglo prić štandovima, čekalo se satima u kilometarskim redovima... nije ni čudno da stožeru treba toliko vremena da prebroji tolike glasove, bit će barem 5 milijuna ako ne i koji više... žalosno da se upinju svim silama ukinuti prava manjina a abolirani četnici za susjednim stolom u kafiću ih ne smetaju?

  • ljepanasadomovino 03.12.2013.

    Da toj narodnoj Vladi nije bila dovoljna opomena iz Vukovara 18.11.2013 gdje su se vecinski svi slojevi drustva,a fala bogu i stranackih opredjeljena okrenuli "Narodnoj Vladi" ledja. Oni su onu nepreglednu kolonu okarakterizirali sacicom jada. Mislili su na stozer i HDZ. Toga dana su svi bili STOZER za Hrvatsku. Ali vi ste i sljepi i gluhi.Ne osjetite bilo svojega naroda.Bahato pravite jednu gresku za drugom Nadam se da ce vas "STOZER" Hrvatskoga naroda poslati u najnegativniju povjest na sljedecim izborima,a mozda i prije.

Komentiraj...
Vidi sve komentare