To je to što me zanima!

'Milanović je nanio štetu kakvu je jedva itko ikad dosad nanio'

U komentaru 'Kompromitiranje ili izdaja Hrvatske?' u Glasu Koncila Miklenić piše kako nitko nikada nije dao mandat Vladi ili premijeru kako bi radio štetu zemlji
Vidi originalni članak

U komentaru pod naslovom 'Kompromitiranje ili izdaja Hrvatske?', glavni urednik Glasa Koncila Ivan Miklenić napisao je kako smatra da je postupanje predsjednika Vlade brutalno kompromitiranje Hrvatske kao mlade članice EU, uvlačenje u nepotreban sukob, što neizbježno sa sobom povlači brojne loše posljedice za Hrvatsku i sve njezine građane.

Dodaje kako se zbog 'Lex Perkovića' uvlači u nepotreban sukob i brutalno kompromitira te da je svojim postupanjem vezanim uz Zakon o pravosudnoj suradnji u kaznenim stvarima s državama članicama EU Hrvatskoj nanio "štetu kakvu je jedva itko ikad dosad nanio". 

- Razumijevanje stvarnoga značenja postupanja predsjednika Vlade, i to isključivo s pravnog aspekta, usporedivo je npr. s ugovaranjem različitih komitenata kredita kod iste banke u različita vremena i potpisivanjem ugovora o tim kreditima te je apsolutno jasno da svaki komitent mora poštivati ono što je osobno potpisao, bez obzira na to je li netko drugi ili treći dobio povoljniji kredit. Ponašanje predsjednika Vlade je usporedivo s ponašanjem komitenta koji je sklopio s bankom nepovoljan kredit, i to vlastoručno potpisao, a onda se naknadno sjetio da je možda mogao dobiti povoljnije uvjete kredita - piše Miklenić. Svakome je jasno da banka neće odustati. 

Zaključuje kako nitko nikada nije dao mandat Vladi  ili premijeru kako bi radio štetu zemlji i građanima. 

Kad se ipak dogodi takvo postupanje - a očito sada je riječ o tome - onda apsolutno nitko kome je imalo stalo do zajedničkog dobra Hrvatske i njezinih građana ne može i ne smije šutjeti. Ne ulazeći čak ni u motive, premda mnogi smatraju da su više nego prozirni, takvo ponašanje predsjednika Vlade treba ocijeniti kao iznimno štetno te su u pravu oni koji smatraju da bi zbog takvoga ponašanja i predsjednik Vlade i sama Vlada trebali podnijeti ostavku - zaključuje.

Idi na 24sata

Komentari 89

  • Ahileja 29.08.2013.

    Interesantno kako vlast u vrijeme pljačkaške privatizacije Hrvatske nije za Miklenića bila štetna, već je istu podržavao, valjda zato što je ta vlast vatikanskim ugovorom osigurala izdašnu apanažu Crkvi.

  • dahhmal 29.08.2013.

    Nije mi jasno sta cekamo treba to mijenjati sta su uopce napravili za Hrvate osim sto nas pljackaju sa svim tim porezima treba ih maknuti dok ne naprave jos vecu stetu sada nam prijete sankcije zbog jednoga staroga udbasa taj Milanovic zbilja pojma nema a on nam vodi drzavu

  • teletebispapa 29.08.2013.

    pa ljudi sto je vama? Mislite da oni ne kradu? Držite se tog Sanadera, a ne gledate realno. Sanader je krao sebi u tišini dok vi niste shvatili i dok ga mediji nisu razapeli, ovi kradu kolektivno dok svi mi to znamo, a vi ih branite. Šta mislite odakle je bez pitanja naroda došao novac za nove mobitele? Dignu nam porez na 25%, a kad ga je HDZ digao na 23% to su prozvali haračem! Dobili ste liste njihovih placa, i vi stvarno jos vjerujete da nas ne kradu?

Komentiraj...
Vidi sve komentare