To je to što me zanima!

Milanović je prvi predsjednik u povijesti koji neće doći na konstituirajuću sjednicu Sabora

Sjednica se zbog epidemijskih okolnosti održava drukčije nego do sada, ali je Milanovićeva odluka svakako neuobičajena, unatoč tomu što nema pravila da predsjednik mora biti prisutan na toj ceremoniji
Vidi originalni članak

Predsjednik Republike Zoran Milanović neće prisustvovati konstituirajućoj sjednici Hrvatskoga sabora u srijedu, doznaje Jutarnji list iz njegova Ureda, što će biti prvi put u povijesti da jedan predsjednik ne dolazi na prvu sjednicu najvišeg zakonodavnog tijela u Hrvatskoj.

- Donošenjem Odluke o sazivanju prve sjednice Hrvatskoga sabora, predsjednik Republike je ispunio svoju Ustavom predviđenu ulogu - poručuju s Pantovčaka.

Zbog epidemijskih okolnosti na konstituirajuću sjednicu bili su pozvani samo predsjednik Republike, predsjednik Vlade Andrej Plenković, predsjednik Vrhovnog suda Đuro Sessa, koji je ujedno i predsjednik Državnog izbornog povjerenstva, te predsjednik Ustavnog suda Miroslav Šeparović, ali je Milanović odlučio zaobići protokol i ne pojaviti se u Saboru.

Idi na 24sata

Komentari 212

  • Idiiinevracajse 20.07.2020.

    Zna se ko je tata u drzavi... Naravno Plenkovic! Cemu se opterecivat sa Milanovicev kad ionako o nicem vaznom ne odlucuje kao predsjednik?!Al ja ga volim jer je rekao da su srbi saka jada.

  • Cirenac 20.07.2020.

    Neće doći pa što, ako neće nije smak svijeta.

  • posljednji zagorac 20.07.2020.

    Figura bez ovlasti. Meni više sliči dvorskoj ludi po funkciji!

Komentiraj...
Vidi sve komentare