To je to što me zanima!

Milanović o presudi: Žao mi je što je moralo ovako završiti

Na odnose Hrvatske i Slovenije to se ne bi trebalo odraziti jer to je odluka Suda u organizaciji čiji je član i Slovenija, u Vijeću Europe. To je obveza Slovenije, rekao je
Vidi originalni članak

Presudu Europskog suda za ljudska prava u vezi Ljubljanske banke je u Bruxellesu komentirao i hrvatski premijer Zoran Milanović koji smatra da je ona pravedna.

- To će sigurno utjecati i na hrvatske štediše jer je riječ o presudi koja je presedan. Nakon 23 godine to se rasplelo pred europskim sudom. To je, prema mome mišljenju, pravedno. Naravno, to sad dovodi Sloveniju u dosta kompliciranu situaciju, i zbog mogućih kamata, ali u svakom slučaju obveza je Slovenije da ljudima omogući pravo na, kako se to zove, mirno uživanje vlasništva - rekao je Milanović. 

Smatra da je prenesena štednja obuhvaćena ovom presudom

- To je, po meni, također obuhvaćeno. Bez ikakve zluradosti. Žao mi je što je na kraju to moralo ovako završiti. Od toga su svi imali štete, a najviše Slovenija. Na odnose Hrvatske i Slovenije to se ne bi trebalo odraziti uopće jer to je odluka Suda u organizaciji čiji je član i Slovenija, u Vijeću Europe. To je obveza Slovenije, oni to moraju napraviti. Bit će skupo i na kraju potpuno nepotrebno. I Ljubljanska banka je mogla, da je isplatila tu štednju, raditi u Hrvatskoj, biti možda prva banka u Hrvatskoj, ali za to nije bilo ni političke hrabrosti ni mudrosti. Sad je došla pa gotovo kazna - zaključio je Milanović. 

Idi na 24sata

Komentari 82

  • mortalac 03.08.2014.

    ovo nije jedinstven slucaj upravo je mamic ovo isto napravio sa dinamom

  • dedek56 17.07.2014.

    tebi je žao što su štediše dobile spor???? nevjerovatno,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,bljak

  • Silvio Dinora 17.07.2014.

    Premijeru Hrvatske vlade, kaj vam je žao što će prevareni građani republike Hrvatske dobiti napokon svoj novac nakon 24 godine čekanja, sram te može biti !

Komentiraj...
Vidi sve komentare