To je to što me zanima!

Milanović pred Božić ide u službeni posjet Kosovu i hrvatskim pripadnicima KFOR-a

Posjetit će hrvatske vojnike u sastavku KFOR-a s kojima će provesti Badnjak, a planiran je i sastanak sa zapovjednikom NATO-ove operacije KFOR general-bojnikom Ferencom Kajarijem
Vidi originalni članak

Predsjednik Republike Zoran Milanović službeno će posjetiti Republiku Kosovo uoči Božića te provesti Badnjak s pripadnicima Hrvatske vojske raspoređene u sklopu NATO-ove operacije KFOR, priopćeno je u ponedjeljak iz njegova ureda.

U službeni posjet Prištini 23. i 24. prosinca, Milanović odlazi na poziv predsjednice Republike Kosovo Vjose Osmani-Sadriu s kojom će održati sastanak tête-à-tête. Hrvatski predsjednik sudjelovat će i na sastanku izaslanstava dviju država te se sastati s premijerom Albinom Kurtijem, navodi Ured predsjednika.

Drugog dana boravka na Kosovu predsjednik Republike posjetit će hrvatske vojnike u sastavku KFOR-a s kojima će provesti Badnjak.

Na Kosovu je 36. hrvatski kontingent, u kojemu je 141 pripadnik HV-a.

Predsjednik Milanović ispratio ih je 22. studenoga 2021. kada su pripadnici Hrvatske vojske otputovali u šestomjesečnu rotaciju na Kosovo.

ANALIZA VOJNE MOĆI Balkanske vojne igre: Čime sve raspolažu Hrvatska, Srbija, BiH, C. Gora, Kosovo i S. Makedonija

Posjet Kosovu bit će prigoda da se predsjednik Milanović osobno ponovno susretne i razgovara s hrvatskim vojnicima koji će se u blagdansko vrijeme nalaziti daleko od svojih obitelji, piše Ured predsjednika u priopćenju.

Planiran je i Milanovićev sastanak sa zapovjednikom NATO-ove operacije KFOR general-bojnikom Ferencom Kajarijem, dodaje se u tekstu.

Raspored službenog putovanja uključuje i Janjevo, mjesto u kojem žive većinom Hrvati gdje će Milanović razgovarati s don Matom Palićem, hrvatskim svećenikom i župnikom u Janjevu te s pripadnicima hrvatske manjine o uvjetima života na Kosovu.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • Orep 06.12.2021.

    Banožić mu ne da za burek, pa će morati jesti tanak crni kruh koji mu dozvoljava Sanja dr. Musić Milanović. Osim ako se ne razulari pa joj kaže - ja radim što me volja!

  • Brucka 06.12.2021.

    pa trebao si kod Dodika -svoje si lice pokazao narod zna!

  • croarmy47 06.12.2021.

    Milanovicu, NE zaboravi zatraziti odobrenje Ministra obrane Banozica, prije nego uputis zahtjev Nacelniku sranju, zakon se mora postivati, inace placas sam iz svojeg djepa izlet na Kosovo.

Komentiraj...
Vidi sve komentare