To je to što me zanima!

Milanović se pita zašto maske, epidemiologinja mu odgovorila

U trenucima kada je visoka cirkulacija virusa u populaciji jako je važno nositi masku jer se na taj način smanjuje rizik, poručila je epidemiologinja Lovrić Makarić nakon izjava predsjednika Milanovića
Vidi originalni članak

Komentirajući današnje popuštanje mjera, predsjednik Zoran Milanović pitao se zašto cijepljeni nose maske. "Ne možemo stalno maska, ne maska. Vidim svaki dan da u Vladi svi cijepljeni nose maske. Zašto? Pa ako sam se cijepio poruka je: ‘Cijepi se i ti pa nećeš morati nositi masku’. Ovo je kao muhe bez glave”, rekao je predsjednik. 

POGLEDAJTE VIDEO

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

KRITIZIRAO I SPORU OBNOVU Milanović o popuštanju: Što je cilj? Ovo je kao muha bez glave

Epidemiologinja Zvjezdana Lovrić Makarić u razgovoru za N1 pojasnila je da je za odluku o (ne)nošenju maske jako važna epidemiološka situacija, a da epidemiološke mjere definira Nacionalni stožer civilne zaštite.

- Sjećate se, na početku same epidemije, još u veljači prošle godine nisu bile preporuke za nošenje maske. No u trenucima kada je visoka cirkulacija virusa u populaciji jako je važno nositi masku jer se na taj način smanjuje rizik. Činjenica je da je kod cijepljenih osoba rizik od obolijevanja manji, no nijedno cjepivo nije sto posto učinkovito, tako ni cjepivo protiv covida - pojasnila je.

Rekla je i da se preporuke Stožera mogu prilagoditi, kako će se poboljšavati epidemiološka situacija. 

OČEKUJU VELIKI PORAST Srpski epidemiolog: Već smo ozbiljno u petom valu korone

- I sam CDC u jednom je trenutku rekao da cijepljeni ne trebaju nositi masku, no otkad je broj zaraženih u SAD-u počeo rasti, preporuke su da i cijepljeni nose maske - rekla je Lovrić Makarić.

Idi na 24sata

Komentari 235

  • salaso 02.09.2021.

    Opet ovaj....za tjedan dana će izjavir da ipak trebaju maske,jer imamo porast novozaraženih..bitno da se nešto trkleja...kakav lik..

  • zajutrak7 01.09.2021.

    Pomislil sam da je primao terapiju pa je počeo suvislo promišljati a ono, prevarih se ...

  • verjandir 01.09.2021.

    Opet još jedna u nizu evo pitanje za nju a zakaj sad vi svi epidemiolozi šutite o švedskom modelu niko ni riječi .Sad kad se pokazao da je najučinkovitiji bio. Di ste sad majstori da nam solite pamet , pa se sad pitam s obzirom da u večini slučajeva niste bili u pravu zašto da vas i dalje slušamo.

Komentiraj...
Vidi sve komentare