To je to što me zanima!

Milanović se sastao s Dodikom

Na sastanku se razgovaralo o situaciji u Bosni i Hercegovini i njezinim euroatlantskim perspektivama, zatim o problemima u provođenju Daytonskog sporazuma...
Vidi originalni članak

Zoran Milanović sastao se danas s Miloradom Dodikom, članom Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz Republike Srpske koji je u Zagreb došao upravo na poziv Milanovića.

Iz Ureda predsjednika objavili su priopćenje o sastanku.

"Na sastanku se razgovaralo o situaciji u Bosni i Hercegovini i njezinim euroatlantskim perspektivama, zatim o problemima u provođenju Daytonskog sporazuma te o položaju i pravima sva tri konstitutivna naroda, Hrvata, Srba i Bošnjaka. 

Interes je Republike Hrvatske stabilna i funkcionalna Bosna i Hercegovina, kao i osiguranje jednakih prava Hrvata u Bosni i Hercegovini, kao ravnopravnog i konstitutivnog naroda. Zbog toga Republika Hrvatska ne može ostati pasivna i neće podržati inicijative u smjeru jednostrane revizije Daytonskog sporazuma koje bi ugrozile mir i stabilnost u Bosni i Hercegovini i jugoistočnoj Europi. 

Za ostvarenje stabilne i funkcionalne Bosne i Hercegovine važan je nastavak dijaloga predstavnika sva tri naroda u Bosni i Hercegovini, a čemu je Republika Hrvatska, kao prijateljska i susjedna zemlja, spremna dati svoj doprinos", objavili su.

Idi na 24sata

Komentari 80

  • 16.09.2020.

    lakše će se složiti hrvati i srbi u bosni nego itko od njih sa muslimanima

  • Primarijus A.A 16.09.2020.

    Davno je trebao doci. Covjek govori istinu i trenutnu situaciju...i sta ce biti za 20god , vehabije i slicni. Komsic?! Neprijatelj Hrvata!

  • penzić 16.09.2020.

    kršćani u bih se trebaju ujedinit kao prvo i slušat dodika kako se voli i štiti svoj nmarod

Komentiraj...
Vidi sve komentare