To je to što me zanima!

Premijer: Nismo ništa obećali, ali nismo nikoga ni prevarili

Premijer Milanović je u intervjuu komentirao rad Vlade u prvoj godini mandata. Osvrnuo se na povećanje cijena, stanje u gospodarstvu te na daljnje projekte Vlade
Vidi originalni članak

Premijer Zoran Milanović gostovao je u Dnevniku Nove TV te je komentirao prvih godinu dana rada svoje Vlade te je istaknuo kako nakon izbora nije ništa obećavao. Podsjetio je kako je govorio da ne smiju iznevjeriti građane, a s tim je mislio da ih ne smiju prevariti. Premijer je komentirao kako Hrvatska može biti uspješna i može ići naprijed, ali to nije lako.

- Situacija u Europi je grozna. Radimo na uvođenju reda i čekamo svoju šansu. Ljudi se ne bave detaljima, ali mislim da razumiju situaciju u Europi - rekao je Milanović. Dodaje kako je njegova Vlada donekle uvela red u državne financije. Kaže kako je Hrvatskoj očuvan kreditni rejting, iako je sada ponovno korigiran na negativno. 

Situacija u Europi je grozna. Radimo na uvođenju reda i čekamo svoju šansu

Premijer je rekao da će se projekti koje su najavljivali uskoro i pokrenuti. Smatra kako svoj posao Vlada radi najbolje što može. Istaknuo je i da je Hrvatska jedina zemlja kojoj je za sljedeću godinu prognoziran nekakav rast, a kaže i da su prognoze za ovu godinu bile previše optimistične. 

- Provodimo reforme i sve što radimo zapravo radimo kako bi zemlju napravili fleksibilnijom, bržom, jačom i boljom. To ne ide preko noći - naglasio je premijer.

Zoran Milanović rekao je i da su oni Vlada koja je dosta ideološki i programski kompaktna. Kaže i kako nakon godinu dana može reči da je njegov odnos sa koalicijskim partnerima bolji nego što je bio na početku mandata.

 Provodimo reforme i sve što radimo zapravo radimo kako bi zemlju napravili fleksibilnijom

Premijer je komentirao i povećanje cijena u zemlji te kaže kako tek sada plaćamo realnu cijenu. Rekao je da su građani Hrvatske godinama plaćali umjetnu cijenu računa, jer se nije poklapala s realnom potrošnjom. Milanović je ponovno istaknuo i da zemlja mora početi rasti. Kaže da ima još projekata koji će biti gotovi do kraja njihovog mandata, ali ne može reći koliko će to utjecati na gospodarstvo u zemlji.

Na kraju je Milanović na pitanje što misli kakav je njegov stil rekao da sebe ne može komentirati, ali je istaknuo kako je grub kada mu netko predloži amandman na Pelješki most od 300 milijuna kuna.

Idi na 24sata

Komentari 203

  • sonjabik 09.12.2012.

    Svi smo mi znali što nam je prošla vlada ostavila." nule i minuse". Nova vlada nema čarobni štapić. Gdje god zaviri sami kosturi. Pa vi razmislite kako od ničega napraviti dobru bilancu. Najlakše je kritizirati. Svi koji kritiziraju , neka iza toga daju pametan prijedlog. I evo nam rješenja. Gdje su vam narode programi za predpristupne fondove za EU. Dobiti ćemo poticaje uz dobar program. A od njih ni "P". Pa Milanović ne radi takve programe, već vi narode. Privatnici i poduzetnici.Zato vam preporučam; "Manje kritike, više rada."

  • zdepar 08.12.2012.

    kako ovaj strašno laže

  • rocco siffredi 05.12.2012.

    Milanoviču koji si ti nesposobnjakovič! ali nečeš niti ti vječno

Komentiraj...
Vidi sve komentare