Obavijesti

News

Komentari 203

Premijer: Nismo ništa obećali, ali nismo nikoga ni prevarili

Premijer: Nismo ništa obećali, ali nismo nikoga ni prevarili
1

Premijer Milanović je u intervjuu komentirao rad Vlade u prvoj godini mandata. Osvrnuo se na povećanje cijena, stanje u gospodarstvu te na daljnje projekte Vlade

VIDEO

Premijer Zoran Milanović gostovao je u Dnevniku Nove TV te je komentirao prvih godinu dana rada svoje Vlade te je istaknuo kako nakon izbora nije ništa obećavao. Podsjetio je kako je govorio da ne smiju iznevjeriti građane, a s tim je mislio da ih ne smiju prevariti. Premijer je komentirao kako Hrvatska može biti uspješna i može ići naprijed, ali to nije lako.

- Situacija u Europi je grozna. Radimo na uvođenju reda i čekamo svoju šansu. Ljudi se ne bave detaljima, ali mislim da razumiju situaciju u Europi - rekao je Milanović. Dodaje kako je njegova Vlada donekle uvela red u državne financije. Kaže kako je Hrvatskoj očuvan kreditni rejting, iako je sada ponovno korigiran na negativno. 

Situacija u Europi je grozna. Radimo na uvođenju reda i čekamo svoju šansu

Premijer je rekao da će se projekti koje su najavljivali uskoro i pokrenuti. Smatra kako svoj posao Vlada radi najbolje što može. Istaknuo je i da je Hrvatska jedina zemlja kojoj je za sljedeću godinu prognoziran nekakav rast, a kaže i da su prognoze za ovu godinu bile previše optimistične. 

- Provodimo reforme i sve što radimo zapravo radimo kako bi zemlju napravili fleksibilnijom, bržom, jačom i boljom. To ne ide preko noći - naglasio je premijer.

Zoran Milanović rekao je i da su oni Vlada koja je dosta ideološki i programski kompaktna. Kaže i kako nakon godinu dana može reči da je njegov odnos sa koalicijskim partnerima bolji nego što je bio na početku mandata.

 Provodimo reforme i sve što radimo zapravo radimo kako bi zemlju napravili fleksibilnijom

Premijer je komentirao i povećanje cijena u zemlji te kaže kako tek sada plaćamo realnu cijenu. Rekao je da su građani Hrvatske godinama plaćali umjetnu cijenu računa, jer se nije poklapala s realnom potrošnjom. Milanović je ponovno istaknuo i da zemlja mora početi rasti. Kaže da ima još projekata koji će biti gotovi do kraja njihovog mandata, ali ne može reći koliko će to utjecati na gospodarstvo u zemlji.

Na kraju je Milanović na pitanje što misli kakav je njegov stil rekao da sebe ne može komentirati, ali je istaknuo kako je grub kada mu netko predloži amandman na Pelješki most od 300 milijuna kuna.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 203
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.
Najveći dosje o Rafaleima: Ovo je cijela istina o zrakoplovima koje su Francuzi masno naplatili
ANALIZA EKSPERTA 24SATA

Najveći dosje o Rafaleima: Ovo je cijela istina o zrakoplovima koje su Francuzi masno naplatili

Plus+ Minimalan iznos za održavanje iznosi oko 75 milijuna eura ili šest milijuna eura po avionu. Godišnje. Dakle, samo za 12 Rafalea trebat će četiri puta više novca, nego na sve ostale avione i helikoptere u HRZ-u