To je to što me zanima!

Milanović službeno predložio Saboru Zlatu Đurđević

Iz Ureda predsjednika poslali su priopćenje u kojem se navodi kako je predsjednik uputio prijedlog u Sabor. Izboru Zlate Đurđević za predsjednicu Vrhovnog suda protivi se vladajuća većina
Vidi originalni članak

Predsjednik Republike Zoran Milanović predložio je Saboru Zlatu Đurđević za predsjednicu Vrhovnog suda, stoji u priopćenju Ureda predsjednika.

Vladajuća većina, međutim, ističe da njenu kandidaturu neće prihvatiti.

Premijer Andrej Plenković je u više navrata isticao kako je Đurđević sudjelovala u nezakonitoj proceduri što je kasnije potvrdio i Ustavni sud. Plenković je kazao i kako Milanović krši zakonsku proceduru na što je Milanović odgovorio kako se Vlada protivno Ustavu upliće u izbore za Vrhovni sud.

SUKOB OKO VRHOVNOG SUDA Opća sjednica Vrhovnog suda nije dala pozitivno mišljenje ni za jednog od pet kandidata

Zlata Đurđević je 8. lipnja odgovarala na pitanja saborskog Odbora za pravosuđe. Uz nju su svoje program predstavili i Lana Petö Kujundžić, Snježana Rizvan i Šime Savić, ali saborski Odbor nije većinski prihvatio nijednog od kandidata.

Idi na 24sata

Komentari 46

  • 18.06.2021.

    Zoki gura ovu Zlatu i to javno. Jesul oni u rodu? Hoće li Zoki da  ima svoga javnog a ne tajnog uhljeba?

  • 18.06.2021.

    Zoki gura ovu Zlatu i to javno. Jesul oni u rodu? Hoće li Zoki da  ima svoga javnog a ne tajnog uhljeba?

  • apolitični 18.06.2021.

    slučajni je još jednom dokazao da je samo slučajni ,njegov mandat je za zaborav kao i kada je bio premijer , ODLAZI , ODLAZI ,protiv tebe su dokazi

Komentiraj...
Vidi sve komentare