To je to što me zanima!

Milanović u Osijeku priznao da nikad nema tremu, ali ima srce

Premijer Milanović obratio se stranačkim kolegama na konvenciji županijskog ogranka stranke u Osijeku. Političku klimu u Hrvatskoj je nazvao zatrovanom
Vidi originalni članak

Uz sve svoje mane i nedostatke, jedan nedostatak nemam – nemam tremu, jer na to nemam pravo, kao ni na bilo kakvo opuštanje. I zato ću vam reći neke stvari koje mi leže na srcu, koje imam kao i svaki drugi čovjek, i doslovno i figurativno, započeo je hrvatski premijer i predsjednik SDP-a, Zoran Milanović, svoje gotovo polusatno obraćanje stranačkim kolegama na konvenciji županijskog ogranka stranke u Osijeku.

Govoreći o socijaldemokraciji, Milanović je naglasio da je takva ideologija "danas najzdravije mjesto za život u Europi" okružena desnicom koja ljude dijeli po boji kože ili vjeri ili ekstremnom ljevicom, koja nam objašnjava kako treba raskinuti sve ugovore prema kreditima i da dugove ne treba vraćati. 

- Osim ljudske empatije prema pojedincu i obitelji, nemam simpatije prema onome tko kaže da ima pravo kupiti BMW, a vratiti kao da je kupio Trabant! Postoje političke kulture u kojima se takvo ponašanje podržavalo i potpirivalo, sad račun dolazi na naplatu. Politika koja obećaje, bila ona desna ili ekstremno lijeva, da toga više neće biti je politika koja ljude laže i to nije dobro. Ljudima treba govoriti istinu, to je naša dužnost - rekao je Milanović.

Političku klimu u Hrvatskoj je nazvao zatrovanom, a "nezajažljivost opozicije, kakva nikad dosad nije zabilježena", govori "o razini očaja, frustracije, ali i totalne ljudske i političke neodgovornosti onih koji su u stanju podgrijavati niske strasti, prozivati ljude, sortirati, dijeliti, praviti spiskove onih koji vole ili ne vole Hrvatske.

Marko Mrkonjić/Pixsell

- Mi cijelo vrijeme moramo ponavljati koji su rezultati rada naše Vlade, što je očito, što nije očito i ne može svatko vidjeti, ali je činjenica, i što smo naslijedili, jer mandat traje samo četiri godine. To je i puno, naročito nekome tko je nestrpljiv i želi se vratiti natrag na vlast da bi pustošio i krao, i kratko, jer u perspektivi jednog društva to je taman jedno vrijeme kad možete početi davati rezultate. Kao što smo čuli od njemačkih mentora HDZ-a, treba 5-6 godina da bi se rezultati mogli vidjeti i drago mi je da ljudi iz Njemačke imaju takvo mišljenje, jer kod nas se rezultati vide već nakon nešto više od tri godine - ustvrdio je Milanović dodajući da politika nije samo racionalno, "politika je i emocija i himna i barjak i hrvatski grb, ali i činjenice".

Marko Mrkonjić/Pixsell

U kontekstu takve političke klime, Milanović je predstojeće parlamentarne izbore nazvao "borbom za dušu hrvatske nacije u kojoj se moramo nametnuti i ljudima govoriti istinu i motivirati ih da tu istinu pretoče u onu kap povjerenja, a to je njihov glas koji je meni velik kao planina"!

Svoje stranačke kolege iz Slavonije je pozvao da ne dopuste da ih se ubije bilo kakvim pričama o inatu, jer onaj koji se inati je gubitnik. 

Stoga, nema "inati se, Slavonijo", treba biti "naprijed, Slavonijo", "diži se, Slavonijo", "radi, Slavonijo", zaključio je Milanović.

Idi na 24sata

Komentari 234

  • DomagojTaropolu 20.04.2015.

    Trebamo izbore odmah jer ova vlast nema ništa smisla više, ne odazivom na sastanak s Kolindom je najbolji dokaz! Idemo odmah sada na izbore! Krenuo Milanović da se pospe pepelom!?

  • colonelo 19.04.2015.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 1 težu opomenu u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • polaris 19.04.2015.

    Tremu ima ona osoba koja teži prema dokazivanju,rezultatu i mišljenje publike

Komentiraj...
Vidi sve komentare