To je to što me zanima!

'Milanovićeva vlada počistila je nered u Hrvatskim šumama'

Njavro se pohvalio kako će Hrvatske šume u Zagrebu uskoro preseliti u vlastiti prostor pa više neće morati plaćati najam što su činili proteklih 25 godina
Vidi originalni članak

Vlada Zorana Milanovića pospremila je nered u Hrvatskim šumama koji je zatekla dolaskom na vlast 2012. godine. Danas su Hrvatske šume jedno od najstabilnijih poduzeća u Republici Hrvatskoj, a plaće naših zaposlenika veće su šest posto od državnog prosjeka, rekao je u Požegi Vicko Njavro, zamjenik predsjednika Nadzornog odbora Hrvatskih šuma te predsjednik revizorskog odbora Hrvatskih šuma Zagreb. 

Njavro se pohvalio kako će Hrvatske šume u Zagrebu uskoro preseliti u vlastiti prostor pa više neće morati plaćati najam što su činili proteklih 25 godina. U tom razdoblju samo za najam plaćeno je 6, 230.000 eura. 

- Mjesečno se plaćalo 20.000 eura. S tih 6,230.000 eura moglo se svaki mjesec pošumiti 60.000 kvadratnih metara mjesečno. To znači da smo dosad mogli pošumiti sve potrebne površine u zemlji - ustvrdio je Njavro. 

Istaknuo je kako je dobit Hrvatskih šuma u 2014. bila 100 milijuna kuna dok bi ove godine trebala biti i veća. 

- Radi se o dobiti koju šume nisu ostvarile kumulativnu proteklu 21 godinu - tvrdi Njavro. 

Dodao je kako su 2012. dolaskom na vlast u Hrvatskim šumama zatekli kreditno zaduženje od 400 milijuna kuna, sumnjiva potraživanja od 200 milijuna kuna, velike obaveze dobavljačima te umanjeni iznos obaveza za opće korisnu funkciju šuma u iznosu većem od 400 milijuna kuna. 

- Ukupan dug bio je veći od milijarde kuna. Danas više nema kreditnih zaduženja, nije bilo tehnološkog viška i nitko nije dobio otkaz osim onih po sili zakona - zaključio je Njavro na konferenciji za medije.

>>> Želite biti odjeveni sportski elegantno? Donosimo traper, tenisice i jakne koje morate imati!

Idi na 24sata

Komentari 147

  • mindanao 16.10.2015.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 2 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je teža opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 2 teže opomene u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • mindanao 16.10.2015.

    Da li je ovo naruceni clanak poludjelog udbaskog cirkusanta....ja vjerujem da je mafijas milojica sa svojim srbima pocistio lovu koja je bila neurodno slozena....i i tko ce srediti sume nego degenericna djecica i unuci sumskih genocidnih antifasistickih koljaca.....

  • JosipŠunić 16.10.2015.

    Lijepo su očisitli, ali Slavonske šume od drveta, a vratili su nam piljevinu!!!!!!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare