To je to što me zanima!

Milijarder Marc Benioff kupuje Time: 'Jako poštujemo časopis'

Prema Forbesu, Benioff ima imovinu vrijednu 6,7 milijardi dolara, a nije jedini poduzetnik iz tehnološkog svijeta koji je odlučio kupiti tradicionalnu tiskanu publikaciju
Vidi originalni članak

Samo osam mjeseci nakon što je prodan američkoj medijskoj grupi Meredith Corporation, časopis Time ponovno mijenja vlasnika, a ovoga puta kupuje ga milijarder Marc Benioff.

Suosnivač Salesforce.coma Marc Benioff i njegova supruga osobno kupuju Time za 190 milijuna dolara. U priopćenju Mereditha stoji kako Benioffi „neće biti uključeni u svakodnevno poslovanje ili novinarske odluke“.

Dogovor bi mogao biti dovršen kroz mjesec dana, no prvo mora dobiti regulatorno odobrenje.

Marc Benioff, predsjednik, izvršni direktor i suosnivač tvrtke Salesforce.coma za poslovanje u oblaku, izjavio je kako on i njegova supruga duboko poštuju organizaciju i taj poznati brend.

„Moć Timea oduvijek je bila u njihovom jedinstvenom pisanju o ljudima i problemima koji na sve nas utječu i povezuju nas“, napisao je u tweetu.

Benioffi preuzimaju Time u vrijeme kada je budućnost tiskanih medija neizvjesna. Prodaja Timea je pala, a bori se i s padom prihoda od oglašavanja.

Meredith je tek u siječnju dovršio kupnju matične tvrtke Time Inc. te ubrzo prodao neke od njihovih najpoznatijih magazinskih naslova.

Prema Forbesu, Benioff ima imovinu vrijednu 6,7 milijardi dolara, a nije jedini poduzetnik iz tehnološkog svijeta koji je odlučio kupiti tradicionalnu tiskanu publikaciju.

Izvršni direktor Amazona Jeff Bezos kupio je 2013. godine Washington Post, a prošle je godine Laurene Powell Jobs, filantropistica i udovica Stevea Jobsa, kupila većinski udio u časopis The Atlantic.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • delaware 17.09.2018.

    Time je proglasio Hitlera čovjekom godine i stavio ga na naslovnicu 1938. a ostali dobitnici u godinama do 41. bili su bili Staljin, Churchill i FDR.

Komentiraj...
Vidi sve komentare