To je to što me zanima!

Milijuni su 'nasjeli': Gigantski štakor ipak je bio - prijevara?

Ovakvih 'mutiranih' primjeraka prepun je London, rekao je inženjer koji je našao štakora prije nego što su mu odgovorile društvene mreže i razotkrile njegovu prijevaru na koju su nasjeli mnogi...
Vidi originalni članak

Ogromni štakor kojeg je Londončanin našao na jednom dječjem igralištu zaprepastio je Veliku Britaniju. Inženjer Tony Smith (46) koji je s njim ponosno pozirao izjavio je kako je neman veća od mačke ili manjeg psa, a s dužinom repa je 'veća od četverogodišnjeg djeteta'. 

Da budemo sasvim precizni, pronađeni štakor dug je čak 1,2 metra, a težak 11 kilograma, piše britanski Telegraph

Zaista intrigantna i zanimljiva priča, zar ne? Eh da, jedini je problem u tome što nije - istinita. Naime, kao odgovor na 'gigantskog štakora koji je zaprepastio Britance', The Guardian je donio svojevrsni vodič kroz varanje pomoću optičkih iluzija. 

Fotografija Tonyja Smitha naime nije lažna, niti je u pitanju Photoshop. On je jednostavno uginulu životinju držao bliže kameri zbog čega je ona izgledala višestruko veće no što zaista jest. Nakon što je objavljena priča, objasniti su je odlučili i mnogi tviteraši. Njihovi će vam primjeri, vjerujemo, to najbolje objasniti. 

Idi na 24sata

Komentari 15

  • AntunSklepič 12.03.2016.

    ko vodi ovu vladu nijedan hrvat nekoliko bosačerosa sa lažnim diplomama neki srbin koji je i svoje izdao jedan povratnik koji ni nezna govorit hrvatski pa se novinari sa njim sprdaju bolje mu je da se ostavi čorava posla

  • jakolishe 12.03.2016.

    ma dajte pisite vijesti a ne gluposti...pa index i slicni portali su vec dosadni koliko napuhuju i iskacu ...a vi o stakorima igrackama !?

  • ravnatelj 12.03.2016.

    Kaj takve trikove i u porničima koriste??

Komentiraj...
Vidi sve komentare