To je to što me zanima!

Šef policije: 'Nemamo dokaz što se dogodilo, pregledali smo opet sve pripadnike ATJ Lučko'

Pripadnik Antiterorističke jedinice Lučko preminuo je u bolnici nakon što se srušio na nasipu u ponedjeljak poslijepodne. Još jedan njegov kolega završio je u bolnici
Vidi originalni članak

Izuzimaju se tragovi, sve se provelo, i klasične mjere i radnje u takvim sigurnosnim događajima. Zasad nema nikakvih indicija što se tiče određenih toksikoloških nalaza, nemamo čvrsti dokaz o čemu se tu točno radi i moramo čekati vještačenja. Što se tiče informacija u medijima, nije bilo drugih pripadnika koji su imali zdravstvenih problema - rekao je šef policije Nikola Milina na press konferenciji o uzrocima tragedije na obuci ATJ Lučko.

Podsjetimo, mladi policajac preminuo je nakon što se na obuci srušio na nasipu.

Milina je rekao kako su od jučer ponovno pregledani svi kandidati koji nastavljaju obuku.

DETALJI TRAGEDIJE U LUČKOM Smrt specijalca na obuci: 'Mislili smo da je samo dehidrirao, bio je među fizički najspremnijima'

- Već svi ostali polaznici obuke, provjerilo se da nemaju nekih zdravstvenih teškoća, obavljena su testiranja i aktualne covid situacije. Nemamo nijednu indiciju da netko ne bi bio pripravan da nastavi s obukom - dodao je Milina.

- Određeni rezultati mogu biti posljedice prehrane i napitaka, mi nemamo preliminarno ni neke posebne indicije o čemu se radi. Nakon vještačenja ćemo znati. Nama je svima u interesu da znamo što se dogodilo i zašto - rekao je Milina.

TRČALI NASIPOM Policajac koji je umro na obuci u ATJ Lučko bio među najboljima u svojoj jedinici. Oglasio se i MUP

- Nema nikakvih argumenata da idemo dodatno testirati sve pripadnike, to je malo ponižavajuće pitanje - rekao je Milina na pitanje hoće li se svi pripadnici testirati na supstance.

- Mi u svakom slučaju sve sastavnice, ne samo kroz ATJ Lučko, nego i sve druge sastavnice policije, u suradnji s medicinskom strukom, pokušavamo doći do što je moguće preciznijih informacija. Za to će očito trebati i određena vještačenja, prije svega ona sudsko-medicinskoga karaktera - rekao je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

 

Idi na 24sata

Komentari 23

  • 08.09.2022.

    Treba pronači supstancu koja ih je koštala zivota, a onda onoga tko im je to  dao ili podmetnuo  s najgorom namjerom što je vrlo moguće.

  • crazy mind 07.09.2022.

    da je problem imao samo preminuli to se moze smatrati slucajem. dvojica sa zdravstenim problemima tijeko izvodenja obuke ukazuju na to da nesto sa tom obukom ipak ne stima

  • Demetra 💙_524 07.09.2022.

    padaju ovisnici necega ....Policija nema dokaza sto se dogodili....

Komentiraj...
Vidi sve komentare