Obavijesti

News

Komentari 207

Policajac koji je umro na obuci u ATJ Lučko bio među najboljima u svojoj jedinici. Oglasio se i MUP

Policajac koji je umro na obuci u ATJ Lučko bio među najboljima u svojoj jedinici. Oglasio se i MUP

Preminuli policajac došao je u ATJ Lučko iz interventne policije Zagreb. Kako smo neslužbeno doznali, uz njega i kolegu koji je u bolnici, još je dvojici pozlilo istoga dana, a svi su trčali nasipom

VIDEO

Pripadnik Antiterorističke jedinice Lučko preminuo je u bolnici nakon što se srušio na nasipu u ponedjeljak poslijepodne. Njegov kolega iz jedinice s kojim je trčao nasipom tijekom redovne obuke završio je u bolnici, izvan je životne opasnosti.  

Tragedija na obuci ATJ Lučko! Trčali nasipom, jedan mrtav, drugi je završio u bolnici
Tragedija na obuci ATJ Lučko! Trčali nasipom, jedan mrtav, drugi je završio u bolnici

Prošli su sve preglede

Preminuli policajac imao je samo 30 godina, primljen je u Lučko u skupini s 30-ak novih pripadnika koji su dobili privremeno rješenje na šest mjeseci. Njemu i kolegi koji je završio u bolnici bio je prvi dan obuke, a doznajemo kako su prošli sve liječničke preglede.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Pozlilo još dvojici?!

Preminuli policajac otac je dvoje djece, došao je u ATJ iz interventne policije Zagreb. 

Kako smo neslužbeno doznali, uz njega i kolegu koji je u bolnici, još je dvojici pozlilo istoga dana, a svi su trčali nasipom. 

- Bio je to redovan trening, trčanje na nasipu. Pozlilo mu je, mislili smo da je kolabirao. Odvezla ga je Hitna. Nažalost, preminuo je. Bio je u vrhunskoj formi i na testiranju za ulazak u jedinicu bio je među fizički najspremnijima - rekao je zapovjednik ATJ Lučko Mate Bilobrk.

MUP o tragediji

Antiteroristička jedinica Lučko, kao sastavnica Zapovjedništva za intervencije Ravnateljstva policije započela je u ponedjeljak, 5. rujna s provedbom temeljne tjelesne pripreme za 29 svojih pripadnika u kompleksu baze Antiterorističke jedinice Lučko u Zagrebu. Navedena obuka održava se pod nadzorom instruktora i predstavlja pripremu privremeno raspoređenih djelatnika za selekcijski postupak koji im slijedi, a nakon čega bi najspremniji za stalno bili raspoređeni u Antiterorističku jedinicu Lučko.

Navedena obuka uobičajeni je postupak i održava se prilikom svakog prijema novih članova, a prije obuke kandidati prolaze A kategoriju liječničkog pregleda koji obuhvaća detaljan tjelesni i psihički pregled za obavljanje najsloženijih poslova policijskih službenika te moraju dati suglasnost za provedbu temeljne sigurnosne provjere.  Radi se o najdetaljnijem pregledu koji prolaze pripadnici specijalnih i interventnih postrojbi, policijski ronioci, pripadnici protueksplozijskih službi te pripadnici koji pružaju osobnu zaštitu. Tijekom jučerašnjeg dana, koji je bio prvi dan održavanja obuke, kandidati su uobičajeno prema rasporedu započeli dan, a kao posljednja etapa predviđen je trening kondicijskog trčanja.

Neposredno prije dovršetka treninga trčanja, nešto prije 15 sati jedan pripadnik se požalio na slabost, da bi nedugo nakon toga pozlilo i drugom pripadniku. Prvu medicinsku pomoć pružio im je medicinski tim ATJ Lučko, a potom su prevezeni u Kliničku bolnicu Sveti Duh gdje su hospitalizirani.

Nažalost, tijekom ranog jutra obaviješteni smo da je jedan pripadnik preminuo dok je drugi stabilno. Mrtvo tijelo prevezeno je na Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku zbog provođenja obdukcije, a policija će, s ciljem utvrđivanja svih činjenica i okolnosti stradavanja, poduzeti mjere i radnje iz svoje nadležnosti.

Pripadnici Antiterorističke jedinice Lučko su, uoči sutrašnjeg Dana jedinice, pogođeni ovim događajem i izražavaju sućut obitelji svog preminulog člana. Sućuti se pridružuju svi djelatnici Ministarstva unutarnjih poslova RH.  

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 207
VIDEO

Dankin otac bio na poligrafu, s majčinog mobitela brisane su poruke na dan kad je nestala?
NOVA SAZNANJA?

Dankin otac bio na poligrafu, s majčinog mobitela brisane su poruke na dan kad je nestala?

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora

FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci
SNIMILI VIDEO NA TIKTOKU

FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci

Muškarci su tražili 50.000 KM za objavu informacija o nestaloj Danki Ilić (2)
Nevjerojatno! Trojac iz BiH je na TikToku tvrdio da je Danka (2) kod njih: Policija ih je uhitila
TRAŽILI NOVAC ZA INFORMACIJE

Nevjerojatno! Trojac iz BiH je na TikToku tvrdio da je Danka (2) kod njih: Policija ih je uhitila

Od nestanka dvogodišnje djevojčice u utorak popodne, u naselju Banjsko Polje kod Bora, na jugoistoku Srbije, u potragu je bilo uključeno više od 500 pripadnika MUP-a, dobrovoljaca...