Obavijesti

News

Komentari 74

Presica o smrti policajca u ATJ Lučko: 'Drugi specijalac je u bolnici. U ozbiljnom je stanju'

Presica o smrti policajca u ATJ Lučko: 'Drugi specijalac je u bolnici. U ozbiljnom je stanju'

Pripadnik Antiterorističke jedinice Lučko preminuo je u bolnici nakon što se srušio na nasipu u ponedjeljak poslijepodne. Još jedan njegov kolega završio je u bolnici

VIDEO

Jučer je preminuo pripadnik Antiterorističke jedinice Lučko nakon što se srušio tijekom kondicijske obuke, a drugi njegov kolega je završio u bolnici.

Danas s početkom u 9 sati u sjedištu Ministarstva unutarnjih poslova, povodom stradavanja jednog pripadnika i hospitalizacije drugog pripadnika Antiterorističke jedinice Lučko, izjavu za javnost dao je potpredsjednik vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, glavni ravnatelj policije Nikola Milina te zapovjednik Antiterorističke jedinice Lučko Mate Bilobrk.

POGLEDAJTE VIDEO:

- Drugi kolega je u ozbiljnom stanju, nalazi se u jedinici za intenzivnu skrb, međutim u ovom trenutku je stabiilan - rekao je Božinović.

- Liječnicima je teško procijeniti u kojem se to stanje može razvijati. Naše misli su s njime, i nadamo se da će se sve razvijati u dobrom smjeru. Preostaje nam nada i vjera u stručnost naših liječnika. Premu svemu onome oko čega sam informiran, ovo nije neka nova vježba, novi vid obuke koji se nije provodio i dosad - rekao je Božinović.

- Znate da je danas 32. obljetnica ATJ Lučko, mi ove godine zbog niza okolnosti, od ranije poznatih, prije svegga vezanih za određene događaje gdje je jedinica angažirana na događajima visoke važnosti zajedno smo donijeli odluku da ovo nije trenutak za neka klasična obilježavanja - rekao je.

- Ovo je za mene jedan težak dan. Izrazio bih sućut obitelji našeg pripadnika Tomislava. Molimo se dragom Bogu i liječničkom timu koji se brine o njemu da bude sve dobro - rekao je Mate Bilobrk, zapovjednik ATJ Lučko.

- To nisu treninzi kao što rekreativci treniraju u teretani i slično - rekao je Bilobrk.

- Izuzimaju se tragovi, sve se provelo, i klasične mjere i radnje u takvim sigurnosnim događajima Zasad nema nikakvih incidija što se tiče određenih toksikoloških nalaza, nemamo čvrsti dokaz o čemu se tu točno radi, i moramo čekati vještačenja. Što se tiče informacija u medijima, nije bilo drugih pripadnika koji su imali zdravstvenih problema - rekao je ravnatelj policije Nikola Milina.

- Navedena obuka uobičajeni je postupak i održava se prilikom svakog prijema novih članova. Prije obuke kandidati prolaze A kategoriju liječničkog pregleda koji obuhvaća detaljan tjelesni i psihički pregled za obavljanje najsloženijih poslova policijskih službenika - rekao je Bilobrk.

- Nema nikakve potrebe sada testirati sve ostale pripadnike jedinice - rekao je Milina.

Podsjetimo, pripadnik Antiterorističke jedinice Lučko preminuo je u bolnici nakon što se srušio na nasipu u ponedjeljak poslijepodne. Njegov kolega iz jedinice s kojim je trčao nasipom tijekom redovne obuke završio je u bolnici, izvan je životne opasnosti.  

Uskoro opširnije...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 74
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa