To je to što me zanima!

Milinović: Ako Nenad i Šime posvoje dijete, koji je mama?!

Budući da gospodin Lučin i Stazić podupiru ovaj zakon, uzmimo da jedan Šime i jedan Nenad posvoje dijete. U vrtiću će ga pitati tko mu je mama, kaže Milinović
Vidi originalni članak

Darko Milinović (HDZ) složio se sa svojim stranačkim kolegama koji su upozoravali da Zakon o životnom partnerstvu na indirektan način omogućava i posvajanje djece te se zapitao kako će se štititi njihova prava.

- Ajmo to razgolititi do kraja. Budući da gospodin Lučin i Stazić podupiru ovaj zakon, uzmimo da jedan Šime i jedan Nenad posvoje jedno dijete i da to dijete dođe u dob kad krene u vrtić, ima dvije ili tri godine. U vrtiću razgovara sa svojim vršnjacima i obično je pitanje - tko ti je mama. Ono u tom trenutku zaista ostaje bez odgovora. Zapanjeno je jer ne zna odgovoriti, jer mu je ovaj zakon omogućio da ima, ili dvojicu tate ili dvije mame. Kako ono može odgovoriti svojim vršnjacima, otići kući i pitati Šimu i Nenada tko je mama, a tko tata? - zapitao se Milinović te dodao i kako je upitno kako takva situacija utječe na psihofizički razvoj djeteta. 

Odgovorio mu je ministar Bauk, koji je još jednom ponovio kako ovaj zakon ne dopušta posvajanje djece istospolnim parovima.

- Ovaj zakon to ne dopušta. Što ovaj zakon dopušta? Dakle, Nenad ili Šime, ako nakon braka ili načina na koji su već dobili dijete, stupe u životno partnerstvo, ovaj zakon omogućava Nenadu, da ako Šime umre ili Šimi, ako Nenad umre, da se nastavi brinuti za Nenadovo, odnosno Šimino dijete - pojasnio je Bauk te upozorio da prilikom objašnjenja može koristiti i neka druga imena ako kolegama Staziću i Lučinu smeta korištenje njihovih imena.

Idi na 24sata

Komentari 603

  • gosn Herpes 01.03.2014.

    Gosn Milinović, pa bogamu poljubim, ko bi reko da odrasto čovek kao Vi voli da zajebava decu. Pa je l' lepo da idete u vrtić i spopadate pederovo dete sa "ko ti je mama, ko ti je taja". Pa to neće ni sva deca uzrasta vrtić raditi, a da će neka deca začikavati, oće. Deca su taka. Ta mene su deca u selu zajebavala što mi se otac potpisuje pisanim slovima.

  • LifeSucks 01.03.2014.

    Neprestano se spominje homofobija. Kako se mi bojimo gayeva. E pa svi vi ljubitelji homića i lezbi znate što? Ne bojim ih se kao pojedinaca, neka rade što god hoće u svojim kućama. Ali kad vidim kako goli (i to uglavnom uistinu goli) ili obučeni u neke luđačke bolesne kombinacije paradiraju po gradovima i sve više i više nameću da je ono što oni rade normalno, prirodno, e pa onda stvarno osjetim strah, tugu, očaj. Njihov utjecaj je sve veći, svijet ide u nekom užasnom jezivom pravcu, i tko tada ne bi osjećao strah?!

  • dazoh 28.02.2014.

    Zauvijek će ostati tajna kako je Milinović završio medicinu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare