To je to što me zanima!

Milinović o zakonu o oplodnji: Što s parom koji se ne seksa?

Bivši ministar je kritizirao novi prijedlog Zakona rekavši što s ljudima koji nemaju seksualni odnos i žele na oplodnju. Mogu biti u nekoj sekti, rekao je Milinović
Vidi originalni članak

Saborski odbor za zdravstvo i socijalnu skrb prihvatio je prijedlog Zakona o medicinski potpomognutoj oplodnji i uputio ga zastupnicima Hrvatskog sabora u prvo čitanje. Ipak. prijedlog su kritizirali bivši ministri zdravstva, HDZ-ovci Darko Milinović i Željko Reiner.

- Što ako dođu muškarac i žena koji zbog nekakvih svojih opredijeljena nemaju seksualni odnos i žele ići na potpomognutu oplodnju. Mogu pripadati nekakvoj sekti koja im u braku brani seksualni odnos. Možda je smiješno, ali je moguće - rekao je Milinović, a zapitao se i zašto liječenje neplodnosti ograničiti ženama koje su starije od 42 godine.

- Otvaraju se brojna pitanja, poput onoga što sa zamrznutim embrijem ako roditelji umru - zapitao je Reiner. 

Ministar zdravlja Rajko Ostojić rekao je kako ne dvoji da svi imaju isti cilj - pomoći onima kojima je liječenje potrebno.

- Omogućimo onima koji se liječe od neplodnosti suvremene metode liječenja poštujući šest načela - optimalnog liječenja, izbora, zdravlja žene i djeteta, pravednosti, dostupnosti i participacije nevladinih organizacija - zaključio je.

Idi na 24sata

Komentari 110

  • savannah_1 01.05.2012.

    Glupost? Sta se koga tice da li se par seksa ili ne? Mozda bi Milinovic trebao i to provjeravat?

  • feba 28.04.2012.

    Budaletina i to teška!!!

  • zenga2 27.04.2012.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Ovo vam je treća lakša opomena u posljednjih tjedan dana te smo zbog toga blokirali vaš korisnički račun na rok od 24 sata. Bit će vam ponovno dostupan za 24 sata.

Komentiraj...
Vidi sve komentare