To je to što me zanima!

Militanti zauzeli srce Kobanija: Kurdi bježe od novog pokolja

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
AFP tvrdi da je grad već pao! Kurdske vođe kazale su da ISIL bombardira granični prijelaz s Turskom kako bi potpuno blokirao prilaz gradu. Turska i dalje ne reagira
Vidi originalni članak

Džihadisti ISIL-a zauzeli su 40 posto sirijskog grada Kobanija , uključujući i središte grada u kojem se nalazi lokalna kurdska uprava.

AFP pak tvitom javlja da je grad i službeno pao , ali zasad nema drugih potvrda.

Arapski mediji pišu da su džihadisti zauzeli i gradski zatvor koji se nalazi blizu centra. Kurdske vođe kazale su da ISIL bombardira sirijski granični prijelaz s Turskom kako bi potpuno blokirao prilaz gradu.

wcyb

Sukobi u Turskoj: Ubijeno 30 ljudi

U međuvremenu u Turskoj se nastavljaju sukobi između kurdskih prosvjednika i policije , ali i nacionalističkih turskih skupina. U četiri dana sukoba ubijeno je oko 30 ljudi .

Povod je veliki gnjev turske kurdske manjine koja je ogorčena činjenicom da Turska dopušta masakr nad Kurdima u Kobaniju koji se nalazi sa sirijske strane granice. Na granici je raspoređena turska vojska, ali ne poduzima ništa.

REUTERS

SAD radi pritisak na Tursku

I SAD želi prisiliti Tursku da se umiješa u borbu protiv Islamske države. S turskim dužnosnicima već su u četvrtak i petak u Ankari razgovarala dvojica posebnih američkih izaslanika. Predložili su im neke hitne mjere koje bi trebali poduzeti kako bi zaustavili napredovanje ISIL-a.

Idi na 24sata

Komentari 265

  • efteling 11.10.2014.

    ISIL nije slucajno nastao!A za ljubav istine treba i njih razumeti.Sta su sve Ameri nacinili po islasmskim zemljama,koliko mrtvih,unistenih gradova,infrastrukture,Libija unistena i pokradena za novac kojim je kreditirala Zapad...I onda svakako ISIL je imao vrlo pogodno tlo za nastanak,kao rezultat glupe dnevne politike Amera,bez vizije,jer kapital misli samo toliko koliko mu trje knjigovodstvena godina.Turska je sledeca na tapetu.jer Zapd ce Erdogana smaci,a to moze samo unutrasnjim nemirima koji ce trajati.Kurdi?Platice cenu,ali ni oni nisu bez krvi na rukama.Oni su pobili 1-1,5 milion Jermena u Turskoj,koja im je obecala njihovu zemlju pa posle zaboravili na obecanje...

  • MarijanGrdašić 11.10.2014.

    Ne razumijem američku vojnu doktrinu oni barem imaju generala na bacanje i raznih analitičara pa zašto ih se konačno ne posluša. Uostalom to je sranje stvorila AMERIKA red je i da ga počisti, makar izgubila pola vojne žive sile

  • MarijanGrdašić 11.10.2014.

    Uglavnom nemam što dodati, pješaštvo je oduvijek imalo glavnu ulogu a ne takozvane pametne bombe

Komentiraj...
Vidi sve komentare