To je to što me zanima!

Miljuš: NIsam vidio tko me napao, prišli su mi s leđa...

S novinarom Dušanom Miljušem, kojeg su dvojica napadača pretukla u ponedjeljak navečer ispred stana u Zagrebu razgovarali smo u utorak ujutro
Vidi originalni članak

Malo mi je bolje, rekao nam je jutros brutalno pretučeni Dušan Miljuš (47). No glas mu je bio umoran, tih i preplašen.
- Nemam pojma tko bi to mogao biti - rekao je Miljuš. Na pitanje je li u posljednje vrijeme istraživao neki slučaj, koji još nije objavljen u novinama, rekao je da na ničem posebnom nije radio. Novinara Jutarnjeg lista su ispred stana u Remetinečkoj 7 dvojica nepoznatih počinitelja pretukla bejzbolskim palicama u ponedjeljak oko 20.15 sati. Njega su s teškim ozljedama prevezli na KBC Rebro. Prema prvim informacijama, zadobio je ozljede ruku i glave, ali je pri svijesti. Dvojica napadača nakon napada pobjegla su motociklom.
- Nisam ništa vidio, prišli su mu s leđa. Nisu mi poznati. Imali su kacige na glavi i pobjegli motociklom - izjavio je Miljuš iz bolničkoga kreveta. Uz njega su bili brojni kolege i glavni urednik Mladen Pleše.
- Teško je reći koje su ozljede u pitanju jer snimke još nisu gotove. ima dvije rane na glavi i ozljedu ruke na dva mjesta. Rekao mi je da misli da ima i potres mozga - kazao je Pleše.
Miljuš je u svojoj karijeri pisao o mnogim slučajevima vezanim uz kriminalni milje i često su mu do sada prijetili i ubojstvom.
Posljendji put Miljušu su prijetili nakon izvještavanja o ubojstvu Davora Zečevića. Tada je u jednom dnevnom listu na stranicama osmrtnica osvanuo plaćeni oglas obitelji Zečević.
U oglasu je pisalo da Miljuš svojim obmanama hrvatske javnosti ponižava institucije Republike Hrvatske te da je presudno da struka odradi svoj posao. Miljuš je radio kao novinar i za Večernji list i za 24sata.
Dušan Miljuš u posljednja dva tjedna pisao je o kriminalnim skupinama koji trguju oružjem na području bivše Jugoslavije.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • liticar 03.06.2008.

    Ja mislim da su i Rađenovića i Miljuša napali Hrvati.

  • sight 02.06.2008.

    vama novinarima je najpametnije i najisplativije da se bavite showbiz temama. materijalu nikad kraja, apetiti čitatelja svakim danom sve veći.

  • strijelica 02.06.2008.

    Nažalost, novinarski posao nije lak, a ni bezopasan. Istina je često puta bolna, a oni o kojima se piše ne žele ju priznati. Drži se Miljuš!!!! želim ti što brži oporavak!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare