To je to što me zanima!

Milorad Dodik opet lupeta: 'Za događaje u Srebrenici ne može se primijeniti termin genocid'

Kvalifikacija genocida je dio sotonizacije Srba, ističe Dodik i poručuje kako SAD, kao ni Velika Britanija nemaju rezoluciju o zabrani negiranja genocida, a to se pokušava nametnuti zemljama Zapadnog Balkana
Vidi originalni članak

Na razini države BiH još nema Zakona o negiranju genocida. Međutim, entitet Republika Srpska kontinuirano radi na promociji negiranja genocida i svih onih koji veličaju ratne zločince. U Banjoj Luci je entitetska vlada primila Izvještaj samozvane Nezavisne međunarodne komisije za istraživanje stradanja svih naroda u srebreničkoj regiji u razdoblju od 1992. do 1995. godine.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Najveći zločin na europskom tlu nakon Drugog svjetskog rata - dokazani, presuđeni genocid u Srebrenici - vlasti entiteta Republika Srpska kontinuirano negiraju. Nastavljaju to i kroz Izvještaj Međunarodne komisije, napisan na tisuće stranica.

Termin genocid u Izvještaju ne postoji, ali postoji podatak da je u Srebrenici stradalo, kako se tvrdi, najviše 3500 Bošnjaka i 2000 Srba. Ove podatke predstavio je predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik. Za njega je ovo jedan od najvažnijih dokumenata jer su, kako kaže, događaji u Srebrenici predstavljeni spekulativno.

TVRDI DA GENOCIDA NIJE BILO Dodik o presudi Mladiću: 'To je još jedan pokazatelj da je sud provodio selektivnu pravdu'

- Najvažnija stvar ovog izvještaja je činjenica da se na događaje u Srebrenici ne može primijeniti termin genocid i da to ova komisija odbacuje jer smatra da nema elemenata po važećim kvalifikacijama - rekao je Dodik. Kvalifikacija genocida je dio sotonizacije Srba, ističe Dodik i poručuje kako SAD, kao ni Velika Britanija nemaju rezoluciju o zabrani negiranja genocida, a to se pokušava nametnuti zemljama Zapadnog Balkana.

UDRUGE ODMAH REAGIRALE Dodik zabrinut zbog zatvorskih uvjeta ratnog zločinca Karadžića

- Meni je drago što Republika Srpska stoji čvrsto na stanovištu da trajno odbaci bilo kakvu kvalifikaciju te vrste. Nije ovdje počinjen genocid, ne možete od nas to očekivati da priznamo, a da je, naravno, sve to točno ne bi morali Srbe nagoniti na to. Srbi su narod koji ima odgovornost i to bi priznali da se dogodilo - dodao je Dodik.  

Idi na 24sata

Komentari 65

  • zivikako znas 19.06.2021.

    milorade milorade,ima jedna tetka tu koja bi se malo igrala sa tobom, kaže mi da je jako privlačiš pa daj se javi malo!

  • 14.06.2021.

    Kada ih vodio lažni priučeni bravar i tada su činili velike zločine i nitko nije kažnjen. Kada su ih vodili Rašković, Karadžić, Stanimirović, Zec, svi neuropsihijatri, Međunarodni sud u Hagu sudi ih na doživotne robije.

  • 14.06.2021.

    Uhvatila ih panika pa neznaju što govore.

Komentiraj...
Vidi sve komentare