To je to što me zanima!

Ministar Anušić odbio je državni stan, bit će u vojnom neboderu

Anušić je odradio u Saboru svoju prvu sjednicu Odbora za obranu, a nakon je otkrio detalje o prvom susretu s predsjednikom Republike Zoranom Milanovićem
Vidi originalni članak

Ministar obrane Ivan Anušić odbio je državni stan, javlja Dnevnik Nove TV. Za vrijeme svog mandata stanovat će u vojnom neboderu u Zagrebu, u neposrednoj blizini križanja Ilice i Svetog Duha, gdje žive i polaznici vojnog učilišta te časnici. Riječ je o zgradi s 15 katova i "teškoj" osam milijuna eura. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Naši vojnici ne žive u luksuzu - rekao je u lipnju 2021. sada bivši ministar Banožić zbog čega nije htio završiti nabavu jacuzzija iz projekta u višekatnici HVU-a na Ilici jer je to, kako je tvrdio, u medijima predstavljeno kao luksuz. 

TVRDI: NIJE BILO PRITISAKA Banožić o jacuzziju na vojnom neboderu: 'Naši vojnici ne žive u luksuzu, neću završiti nabavu'

Novi ministar odradio je u Saboru svoju prvu sjednicu Odbora za obranu, a nakon je otkrio detalje o prvom susretu s predsjednikom Republike Zoranom Milanovićem. 

Bilo je dobro, pozdravili smo se i nastavljamo raditi dalje, obaveze koje su zadane zakonom i Ustavom se moraju provoditi, a određeni komunikacijski kanali moraju postojati između mene i predsjednika države. dogovorili smo se da će se kabineti usuglašavati oko svih dokumenata koje supotpisujemo ili tražimo jedni od drugih suglasnost i to je to - kazao je Anušić.

ANUŠIĆ NAKON PRVOG SUSRETA: 'S predsjednikom ću surađivati onako kako nalaže Ustav, naši kabineti će se usuglašavati'

Obzirom na katastrofalan odnos s bivšim ministrom Marijem Banožićem i verbalne sukobe preko medija, ovaj prvi protokolarni zadatak Anušića s predsjednikom jučer na Vojnom učilištu s posebnim se zanimanjem pratio.

Kamere su ulovile tada i neformalno ćakulanje u kojem je Milanović Anušiću spominjao nekog klošara i vrijeme kada su se skupljali ološi, no ministar nije htio otkriti o kome je bila riječ.

NA PROMOCIJI ČASNIKA Ovako je izgledao prvi službeni susret Milanovića i Anušića, nadaju se dobroj suradnji

- Ne znam, ne mogu se sjetiti - rekao je sa smiješkom.

Idi na 24sata

Komentari 14

  • kormilar 25.11.2023.

    Konačno jedan normalni ministar obrane!

  • morana1 25.11.2023.

    Odličan izbor!

  • istina i bog 25.11.2023.

    bravo! a zna li hoče li imati avone za gasiti požar

Komentiraj...
Vidi sve komentare