To je to što me zanima!

'Ministar Grlić-Radman iskrivio je stajališta EU komisije o BiH'

Hrvatski ministar pri sastanku u Mostaru i Sarajevu izjavio je kako je za stabilnost BiH važno da svaki konstitutivni narod može sam birati svoje predstavnike u tijelima
Vidi originalni članak

Politička stranka Željka Komšića optužila je u nedjelju hrvatskog ministra vanjskih i europskih poslova da je tijekom posjeta Bosni i Hercegovini iskrivljeno predstavio stajališta Europske komisije o toj zemlji te pri tom zagovarao 'zaostalo načelo' konstitutivnosti naroda.

- Podsjećamo ministra vanjskih poslova Republike Hrvatske da je upravo Europska komisija u svojim preporukama Bosni i Hercegovini naložila uvođenje pune jednakopravnosti građana, a ne cementiranje etničkog koncepta kakav je koncept tzv. 'konstitutivnosti naroda', stoji u priopćenju stranke Demokratske fronte (DF) čiji je predsjednik sadašnji predsjedatelj Predsjedništva BiH Željko Komšić. NAPAO JU Željko Komšić: Nestabilna je Grabar Kitarović, a ne BiH

Ministar Gordan Grlić-Radman u subotu je boravio u radnom posjetu Mostaru i Sarajevu gdje se odvojeno sastao s dužnosnicima HDZ BiH te s ministricom vanjskih poslova BiH Biserom Turković i vrhbosanskim nadbiskupom kardinalom Vinkom Puljićem.

Hrvatski ministar pri tom je izjavio kako je za stabilnost BiH važno da svaki konstitutivni narod može sam birati svoje predstavnike u tijelima vlasti.

U DF-u koji je dio vladajuće koalicije u BiH drže pak kako Europska komisija zagovara nešto sasvim drukčije.

- Grlić-Radman ovakvim pristupom podriva preporuke Europske komisije i sabotira provedbu presuda Europskog suda za ljudska prava. Takvo političko djelovanje nije problem samo za Bosnu i Hercegovinu nego i za institucije Europske unije, stoji u očitovanju DF-a.

Idi na 24sata

Komentari 11

  • TITO LEGENDA HEROJ 30.12.2019.

    i mi u hrvatskoj bi htjeli sami birati svoju vlast,kako se nisi prvo toga sjetio,

  • ljubica ljubičica_1 30.12.2019.

    Komšiću oni te ne priznaju jer nisi lopov.Ne podkradš svoj narod.I ne uklapaš se među njimaPočni krast i neće biti problema.

  • brocker 30.12.2019.

    sljedbenici politike Franje Tuđmana još uvijek nisu odustali od velike Hrvatske,kad BiH uđe u EU stvorena je velika Hrvatska....

Komentiraj...
Vidi sve komentare