To je to što me zanima!

Ministar Marić uvodi Registar stvarnih vlasnika domaćih firmi

Taj Registar bio bi dostupan samo pravosudnim i poreznim tijelima, a možda i na zahtjev javnosti no to još nije do kraja odlučeno, doznaje se iz Ministarstva financija
Vidi originalni članak

Ministarstvo financija intenzivno radi na uvođenju Registra stvarnih vlasnika hrvatskih pravnih osoba, odnosno tvrtki i kompanija, kako bi se učinkovitije mogli boriti protiv sve učestalijih poreznih prevara, pranja novca, utaja, pa i financiranja terorizma, piše Jutarnji list.

Radi se o široj međunarodnoj akciji koja se intenzivirala proteklih dana s aferom Panama Papers

Hrvatska, naime, ima problema i s raširenom pojavom poreznih prevara. Sumnja se da je putem mreže fiktivnih tvrtki koje su se bavile trgovinom fiktivnim zlatom, sekundarnim sirovinama i poljoprivrednim proizvodima u razdoblju od dvije do tri godine oprano više od dvije milijarde kuna.

Idi na 24sata

Komentari 37

  • jabbar 09.05.2016.

    Bravo Ministre!Uvedi red nakon 25 g. anarhije!Bravo!Tako se to radi!

  • Timmy2 09.05.2016.

    Bravo ministre,službenici Porezne uprave imaju problem pronaći odgovornu osobu za tvrtku,pogotovo kada dođe do uvođenju sankcija kako tvrtki,tako i odgovornoj osobi.Konačno!

  • japanokinez 09.05.2016.

    Bravo! Reforma za reformom ma ima da se izvučemo iz dugova tek tako. Pozdravljam ovu nesposobnu glasačku mašineriju koja je uspjela izglasati ovaj nesposobni mafijaško vladajući cirkus. Dao Bog sudbine kao Čaušešku i njegovi puletana. Pozdrav domovinskoj domovini nad domovinom i ručici na srdašcu onako mlohavo.

Komentiraj...
Vidi sve komentare