To je to što me zanima!

Ministar: Na Spinrazi je petero djece, to je velik iskorak za nas

Mala, siromašna Hrvatska već je za nekoliko mjeseci od registracije lijeka u Europi krenula s terapijom kod pacijenata kod kojih, prema smjernicama, ima dokaza da im može koristiti, kaže ministar
Vidi originalni članak

Ministar zdravstva Milan Kujundžić izjavio je u srijedu kako je u terapiju lijekom Spinraza dosad uključeno petero djece sa spinalnom mišićnom atrofijom, čime je napravljen veliki iskorak za Hrvatsku, a Vlada bi na sjednici u četvrtak trebala prihvatiti inicijativu Ministarstva o pokretanju aktivnosti za nabavu lijekova za rijetke i/ili teške bolesti koji nisu na listama Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje.

MILANE, DAJ LIJEK! 'Pred nama je trnovit put. Moja Nora (3) i dalje čeka Spinrazu'

- Sa Spinrazom stojimo puno bolje nego mnoge bogate europske zemlje. Mala, siromašna Hrvatska već je za nekoliko mjeseci od registracije lijeka u Europi krenula s terapijom kod pacijenata kod kojih, prema smjernicama, ima dokaza da im može koristiti -  izjavio je Kujundžić nakon potpisivanja ugovora s ministrom Federacije BiH u Ministarstvu zdravstva.

- Mala Hrvatska već sada je uključila petero djece, intenzivno se prate smjernice, bez obzira kako nam je teško to financijski pratiti. Hrvatska je i tu napravila veliki iskorak - ustvrdio je Kujundžić.

AKO NISU NA RESPIRATORU 'Korištenje lijeka Spinraza kod sve djece s tipom I bolesti'

Vlada bi na sjednici donošenjem zaključka trebala zadužiti Ministarstvo zdravstva da u suradnji s Ministarstvom financija poduzme sve aktivnosti za nabavu lijekova za liječenje rijetkih i/ili teških bolesti, najavljeno je iz Ministarstva zdravstva prošloga tjedna.

 

Idi na 24sata

Komentari 45

  • mily 20.12.2017.

    4o milijuna darujemo bolnici u Mostaru!!!!!

  • etrange 20.12.2017.

    Ne kiti se tuđim perjem jer to nije tvoja zasluga. Da nije bilo pritiska i reakcije građana ništa od toga ne bi bilo.

  • Xaxa 20.12.2017.

    Ministar se kao i svaka poštena ku**vica hvali svojim poštenjem i time kako on -pazite ovo -s tuđim novcima tj. novcima građana velikodušno liječi djecu -tih istih građana!!?? To koliko se iz zdravstva pokrade tj. "prelije u privatne džepove" i za razne nepotrebne projekte -o tome šuti ko zlatna ribica. Fuj, jadno, nisko, odvrano, ogavno!

Komentiraj...
Vidi sve komentare