To je to što me zanima!

Ministar obrane tvrdi: "Putin želi destabilizirati Njemačku"

Rusija je, podsjetimo, nedavno na društvenim mrežama emitirala povjerljivu razmjenu informacija među njemačkim časnicima o isporukama oružja Ukrajini
Vidi originalni članak

Njemački ministar obrane u nedjelju je optužio ruskog predsjednika Vladimira Putina da pokušava "destabilizirati" Njemačku, nakon što je Rusija na društvenim mrežama emitirala povjerljivu razmjenu informacija među njemačkim časnicima o isporukama oružja Ukrajini. "Radi se jednostavno o tomu da se ova snimka koristi za destabilizaciju" i potkopavanje "jedinstva" Njemačke, rekao je Boris Pistorius novinarima u Berlinu.

"Očito je riječ o potkopavanju našeg jedinstva (...), o unutarnjem širenju političkih podjela i iskreno se nadam da Putin neće uspjeti i da ćemo ostati ujedinjeni”, dodao je.

RAZGOVOR NJEMAČKIH ČASNIKA Poslušajte snimku koja cijeli njemački vojni vrh dovodi u neugodnu situaciju: Odakle im?

U petak je na društvenim mrežama iz Rusije emitirana audiosnimka konferencijskog sastanka visokih njemačkih časnika.

Sudionici razgovora posebno raspravljaju o hipotezi isporuke dugometnih projektila Taurus njemačke proizvodnje Kijevu, o tomu što bi trebalo napraviti da se ukrajinskim snagama omogući njihovo korištenje i kakav je njihov potencijalni učinak. 

Njemačko ministarstvo obrane u subotu je potvrdilo autentičnost snimke.

SUMNJAJU U ŠPIJUNAŽU Ruska novinarka je objavila snimke na kojima Nijemci pričaju o Ukrajini. Traje istraga

Sadržaj snimke vrlo je neugodan za Njemačku jer Berlin službeno odbija isporučiti projektile Taurus Kijevu, obrazlažući to rizikom od eskalacije rata.

Istodobno tijekom razgovora časnici otkrivaju pojedinosti o tomu na koji način Ujedinjeno Kraljevstvo i Francuska pomažu ukrajinskoj vojsci pri upotrebi raketa Scalp koje te dvije zemlje isporučuju Kijevu.

Idi na 24sata

Komentari 11

  • kqc1 03.03.2024.

    Rusija je zločinačka tvorevina koju treba poraziti dok nije kasno

  • gogolinjo 03.03.2024.

    Kad je Amerika spijunirala mobitel od merkelice onda nisu smjeli zucnuti o tome!!!Njemacka je poznata po svojim duplim normama!!!

  • Izrael deratizira štakorе ᅟ ᅟ ᅟ ᅟ 03.03.2024.

    Njemacka je destabilizirana odkad je americka kolonija, nigdje u svijetu, ne racunajuci same SAD nema toliki broj vojnih baza ni nuklearnog oruzja kao u Njemackoj

Komentiraj...
Vidi sve komentare