To je to što me zanima!

Ministar policije FBiH: 'Ako je Milanovića strah, garantiram mu sigurnost, bit ću s njime'

Barem smo tri ili četiri puta ugostili Papu u BiH. Sada kad se netko pokušava praviti da je veći katolik nego Papa, onda je to druga stvar, rekao je ministar unutarnjih poslova FBiH
Vidi originalni članak

Aljoša Čampara, ministar unutarnjih poslova Federacije Bosne i Hercegovine komentirao je za RTL Danas činjenicu da se nitko s političkog vrha BiH nije oglasio o nedolasku predsjednika Zorana Milanovića. Podsjetimo, on je u nedjelju zbog sigurnosnih razloga otkazao posjet Travniku i Novoj Biloj. 

Čampara tvrdi da se nitko nije oglasio prije svega zbog uvredljivih poruka Milanovića koje je upućivao proteklih dana. 

PREDSJEDNIK OTKAZAO PUT Reakcije na otkazani posjet Milanovića: Govor mržnje je stvorio nesigurno ozračje u BiH

- Ima jedna stvar u Bosni i Hercegovini koja je jako bitna za sve građane. To je pitanje Srebrenice. Srebrenica za nas predstavlja svetinju, to je jedna rana koja nikada nije zarasla. Koja nikada nije zacijelila i kada nam netko dosipa sol na ranu, onda upravo imate ovakve reakcije. Srebrenica je mjesto na kojemu je nakon Drugog svjetskog rata počinjen genocid nad bošnjačkim stanovništvom prije svega, gdje je u tri dana ubijeno preko osam tisuća ljudi - rekao je. 

'Mi smo bili užasnuti tim potezima' 

Milanović tvrdi kako je sve izvučeno iz konteksta, no Čampara ističe da je predsjednik to pokušao relativizirati na "jedan vrlo ružan i primitivan način". 

- Netko tko je predsjednik države koja je članica NATO saveza, koja je članica EU, da takve izjave daje o genocidu u Srebrenici je apsolutno neprihvatljivo ovdje u BiH. Mi smo užasnuti tim potezima, mi pratimo i javnost u Hrvatskoj koja je također osudila izjave predsjednika Milanovića - rekao je. 

POLITIČKI PIROMAN Milanović prvo potpalio vatru u BiH, a onda zbrisao od vrućine

- Policijska agencija na državnom nivou radi svu vrstu policijskog osiguranja za bilo koju posjetu koja dolazi u BiH. Mi nismo imali apsolutno nikakvih elemenata sigurnosne smetnje. Ja smatram da ovdje nije bila nikakva sigurnosna smetnja. Ako su hrvatski kolege imali smetnje, normalno bi bilo da to podijele kao partnerske agencije - komentirao je i dodao kako to nije prva posjeta BiH i da su tijekom godina ugostili puno predsjednika raznih zemalja. 

'Nekoliko puta smo ugostili Papu' 

- Barem smo tri ili četiri puta ugostili Papu u BiH. Sada kad se netko pokušava praviti da je veći katolik nego Papa, onda je to druga stvar. Mi svakome garantiramo sigurnost tko dolazi u BiH tako da mislim da je ovo više neka vrsta politizacije - naglasio je. 

Poručio je kako je Hrvatska prvi zapadni susjed BiH i da imaju prijateljski odnos te poštuju instituciju predsjednika i premijera Hrvatske. 

STRUČNJAK ZA SIGURNOST: 'To da Zorana Milanovića 'ne bi lijepo dočekali' može značiti i najdramatičniji napad na njega'

- Premijer je bio u posjetu BiH, uz najviše počasti je ovdje dočekan i od njega nismo nikada mogli čuti ovakve izjave kakve smo mogli čuti od Milanovića. Bliži se Božić, a mi ovdje u Sarajevu imamo jednu tradiciju da jedan veliki broj građana koji nisu katolici u vrijeme ponoćke sa svojim prijateljima, susjedima dolaze u katedralu. Pozivam gospodina Milanovića da dođe i da vidi što znači jedinstvo. Ako ga je strah, ja mu garantiram sigurnost, provest ću cijelo vrijeme s njim - rekao je Čampara. 

Idi na 24sata

Komentari 18

  • Monoma 21.12.2021.

    Šta će nama bih.

  • ***kamocemo_ 21.12.2021.

    Predsjednik sa "karakterom......BiH je druga drzava.

  • Manchester 09 21.12.2021.

    Tako to rede iz Sa,zamotaju 10 u citav sa malo vise luka a cinimi se u ovom odgovoru i podosta KAJMAKA.

Komentiraj...
Vidi sve komentare