To je to što me zanima!

Ministar prekršio zakon: Čobi zapalio na sastanku

ZAKON NIJE ZA SVE ISTI? Potpuna zabrana pušenja na snazi je od subote, a ministar je pušio na sastanku s Upravom Kandita i sindikatima...
Vidi originalni članak

Da, istina je, ministar Petar Čobanković je pušio na sastanku, ali to su radili i drugi, tim riječima je Slavko Kotromanović, regionalni povjerenik Sindikata PPDIV-a za Slavoniju i Baranju, pokušao opravdati ministrovo ponašanje. Ono je bilo suprotno zakonskim odredbama koje su se u subotu vrlo restriktivno počele primjenjivati u praksi. Ministar Petar Čobanković zapalio je cigaretu na sastanku s upravom Kandita i predstavnicima sindikata u Šećeranskom domu u Osijeku. Fotoreporter ga je snimio krišom, kroz pukotinu u vratima. Iza ministrovih leđa, na zidu dvorane, veliki je i vidljivi natpis - 'Zabranjeno pušenje'!
- U kontekstu svega dobroga što je ministar  Petar Čobanković napravio na sastanku, mislim da je to pušenje zanemariv problem - kaže Slavko Kotromanović. Čobankovićev glasnogovornik Mladen Pavić kaže kako je ministar jednostavno zaboravio na zabranu pušenja u javnim prostorima.
- Zabrana je na snazi od subote, a danas, na prvi radni dan ovoga tjedna, potpuno je to ispustio iz vida. Posegnuo je u džep za olovkom i automatski izvadio cigarete. Žao mu je i spreman je snositi posljedice - kaže Mladen Pavić i otkriva da ministar na dan puši maksimalno pet cigareta.  Jedna od tih pet bila je i ova sporna. Inače, Čobanković nije odolio nikotinu ni prije nekoliko dana tijekom pregovora sa seljačkim udrugama u Đakovu. Ne sprečava ga ni to što ima loš kapacitet pluća.
PRIJE GODINU I POL REKAO DA PLANIRA PRESTATI
Rezultati spirometrije u Saboru prije godinu i pol bili su poražavajući za Čobankovića. Tad su mu specijalisti savjetovali da ostavi nikotin i uzme lijekove koji će mu pomoći da lakše diše zbog kronične opstruktivne bolesti pluća. Čobanković je tada rekao da nije lako prestati. Govorio je kako planira smanjiti na kutiju, a jednog dana i prestati s pušenjem.

Idi na 24sata

Komentari 55

  • smogger 12.04.2010.

    *** Izbrisano zbog nepoštivanja pravila *** Admin

  • crazy_sale 12.04.2010.

    ma kakvih 1000kn kazne???kazna za pušenje je 20 000kn!!

  • enđi 12.04.2010.

    neka ne brine, viđen je od strane inspektorata!!!!!!!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare