To je to što me zanima!

Ministar Tomo Medved poslao čestitku slavnim 'Vukovima', zahvalio im na obrani domovine

Podsjetivši da je kroz brigadu prošlo oko 8000 pripadnika, naglasio je da se u ovoj prigodi s posebnim pijetetom prisjećamo poginulih 'Vukova'. Položili su svoje živote u obranu i oslobađanje naše domovine
Vidi originalni članak

U povodu 30. obljetnice ustrojavanja 9. gardijske brigade i 15. obljetnice Motorizirane bojne Gardijske mehanizirane brigade HV-a, ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved poslao je u petak čestitku 'Vukovima' istaknuvši koliko je značajan bio doprinos te brigade u obrani domovine.

- Deveta gardijska brigada bila je od presudnog značaja za obranu Gospića i okosnica obrane na širem području ličke bojišnice te u operacijama Maslenica, Medački džep i Ljeto 95., kao i u pobjedonosnoj Oluji - istaknuo je ministar hrvatskih branitelja u čestitki slavnim 'Vukovima'.

Podsjetivši da je kroz brigadu prošlo oko 8000 pripadnika, naglasio je da se u ovoj prigodi s posebnim pijetetom prisjećamo poginulih 'Vukova' – njih 56 položilo je svoje živote u obrani i oslobađanju naše domovine.

PODRŠKA UKRAJINI Medved o obuci ukrajinskih vojnika: Hrvatska je spremna

- Njima i njihovim obiteljima vječno smo zahvalni za našu slobodu i neovisnost, kao i svima vama koji ste bili spremi na žrtvu za domovinu pod vašim čuvenim geslom ‘primus inter pares’. Proslavili ste svoju brigadu i časno ime Vukova na ponos Like i cijele Hrvatske, a vaš častan ratni put uzor je mladim hrvatskim vojnicima u redovima pobjedničke Hrvatske vojske - istaknuo je ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved.

Čestitao je i mladim 'Vukovima', zaželjevši da im crna beretka bude podsjetnik na slavnu prošlost i poticaj za njihov profesionalni razvoj. - Ostanite uvijek domovini vjerni i prvi među jednakima! - poručio je.

 

 

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Pampers Joe 2 28.10.2022.

    Zahvalio im na obrani, da bi oni mogli danas pljackat

Komentiraj...
Vidi sve komentare