To je to što me zanima!

Ministar: Treba naglasiti da je sport posebni državni interes

Ministar Željko Jovanović u Karlovcu je naglasio kako je bitno baviti se sportom još od malih nogu te da vrhunski sportaši zaslužuju dobiti i trajnu nagradu za izvrsnost
Vidi originalni članak

Pred nama je kao jedan od zadataka izmjena Zakona o sportu u kojem mijenjamo jednu nepravdu prema sportu koja je bila nametnuta samim prvim člankom u kojem je pisalo da je sport jedna dragovoljna aktivnost umjesto da je jasno naglašeno da je sport djelatnost od posebnog državnog interesa - rekao je ministar Željko Jovanović u Karlovcu gdje je s Rukometnom školom potpisao sporazum o pokroviteljstvu 12. Otvorenog prvenstava Hrvatske u mini i super mini rukometu.

- Vrhunski sportaši su zaslužili da uz nagradu koju dobiju, uz onu medalju koju osvoje, dobiju i jednokratnu nagradu, ali i trajnu nagradu za izvrsnost nakon što završe sa svojom sportskom karijerom, pri čemu ta nagrada za izvrsnost će biti obveza da budu aktivni sudionici npr. u Rukometnoj školi u Karlovcu - rukometaši, atletičari… da rade s mladima, da njihov doprinos razvoju sporta ne stane u trenutku kad završe svoju sportsku karijeru - istaknuo je Jovanović. 

Ministar Jovanović je naglasio kako je ministarstvu prioritet omasoviti sport među djecom koko bi se djeca od najranijih školskih dana uključila u aktivno bavljenje sportom, te kao primjer pohvalio Rukometnu školu Karlovac koja okuplja 500 djece i 18 trenera. 

Idi na 24sata

Komentari 12

  • MarkoMarkić 11.04.2012.

    90% hrvata su zahvaljujući Vama ministre i onima prije Vas postali profesionalni sportaši, svaki mjesec igraju igru zvanu preživljavanje

  • PMF 087 10.04.2012.

    Vrhunskih sportaša je, nažalost, premalo tako da se ne radi o nekim enormnim sredstvima a ono što ih ima trebaju dobiti od države neki znak da se njihov trud cijeni i ono lijepo čime su digli ugled Hrvatske. Iza jednog uspješnog sportaša je tisuće koji nisu uspjeli a sami se financiraju uglavnom. Osim toga treba bar u tim premijama, bar donekle, izjednačiti nogometaše i ostale sportaše..

  • Superteška 10.04.2012.

    Svi koji su osvojili olimpijske medalje i svjetske medalje, te svjetski rekorderi trebaju dobiti naknadu za izvrsnost. Ne radi se o velikim novcima i velikom broju korisnika tog prava. Država daje puno više novaca raznim minornim strankama i udrugama koje ništa korisno nisu dale niti državi niti narodu. Vrhunski sportaši su promicali ime države po svijetu a narodu donosili radost. To su najčešće osobe koje su cijeli svoj život podredili treningu i sportskom životu i apsolutni su pozitivci našeg društva.

Komentiraj...
Vidi sve komentare