To je to što me zanima!

Varga jasan: Čistačica nema što tražiti u medicinskom timu

Godinama se generira manjak kadrova u zdravstvu. Nadam se da ćemo si kroz naredno razdoblje moći dopustiti veće zapošljavanje, rekao je ministar Varga
Vidi originalni članak

Ministar zdravlja Siniša Varga za Dnevnik 3 HTV-a komentirao je bizaran slučaj u bjelovarskoj bolnici gdje je čistačica bila prisiljena pomagati u operacijskoj sali te kazao kako je zatraženo očitovanje sanacijskog upravitelja. 

- Po primitku očitovanja poslali smo inspekciju da napravi uviđaj u slučaj. Dobio sam indicije o čemu se radilo te smo tražili nadopunu te razgovor s gospođom i drugim pomoćnim osobljem. Medicinska doktrina kaže da spremačica nema što raditi u medicinskom timu. Godinama se generira manjak kadrova u zdravstvu. Nadam se da ćemo si kroz naredno razdoblje moći dopustiti veće zapošljavanje - rekao je Varga. 

Dodao je kako se nada da će u Ministarstvo uspjeti zaštititi čistačicu te će poduzeti mjere prema Upravi bolnice. 

Idi na 24sata

Komentari 48

  • ŽeljkoTkalec 12.09.2014.

    Taj tim je spasio na tisuče pacjenata i svi su živi i zdravi ,ali to nitko nevidi .Bitna je čistačica.

  • ŽeljkoTkalec 12.09.2014.

    Žalosno je to da svi pričaju o čistačici,kak je njoj malo pozlilo .Ista ta čistačica vidi i puno gorih stvari u bolnici pa se nikad nije žalila.Sad je skužila da bi mogla dobiti dobru lovu ,pa ajmo malo tužit bolnicu.Odvjetnik joj sigurno bude uzeo pola .ako i dobiju spor.

  • Harley_Quinn 28.08.2014.

    Nedaj boze da moram u bolnicu, zar cemo morati ljude u kutama iz kreveta pitat osobnu ili certifikat? Jesi ti sigurno doktor, pitat cemo, onako, malo u sali ali strepit u sebi koji odgovor cemo dobit. Sestro, dajte pojacajte dozu i ne gospodine ja sam domar, ali nista ne brinite. I nemojte brinut, usnimo svi polako u anesteziji, nas ce ministar sad to kvalitetno rijesit. Nema vise labavo.

Komentiraj...
Vidi sve komentare