To je to što me zanima!

Ministarstvo je odlučilo: Mala Ema ide pred novu komisiju

Ema (4) nema lijevu podlakticu. Daruvarski Centar za socijalnu skrb uskraćuje joj invalidninu tri godine. Ministarstvo zdravstva je konačno zatražilo novo vještačenje
Vidi originalni članak

Napokon smo dobili rješenje Ministarstva zdravstva, koje je poništilo odluku daruvarskog Centra za socijalnu skrb kojom su našoj Emi (4) uskratili pravo na osobnu invalidninu od 1250 kuna, uzbuđeno nam kaže Tanja Kuzle. Djevojčica je rođena bez lijeve podlaktice i šake te joj je utvrđena 80-postotna invalidnost. No centar je dosad tri puta donosio negativno rješenje. Osim toga, u komisiji dosad nije bio ni jedan liječnik specijalist.

- Svaki put smo tražili defektologa i fizijatra u komisiji, no u centru su odbijali. Sad je ministarstvo odlučilo da ulaze dva specijalista - pojasnila je Emina majka. Nakon rješenja obitelj Kuzle očekuje da će centar već sljedećeg mjeseca Emu pozvati na novo vještačenje. Nadaju se kako će ovaj put prevladati zdrava logika i da će njihova kći napokon dobiti ono na što imaju pravo i druga djeca u Hrvatskoj. Ema je vesela djevojčica koja ide u dječji vrtić, a kod kuće se najviše voli igrati s devetomjesečnim bratom Franom.    

Napokon ima uvjete kao u drugim centrima

Emina majka na internetu komunicira s brojnim roditeljima diljem Hrvatske. Potvrdili su joj da je u svim gradovima praksa da u komisiji sjede specijalisti koji će procijeniti stanje djevojčice. Kao primjere navela je centre u Zagrebu, Splitu, Rijeci...    

Idi na 24sata

Komentari 8

  • mima082 21.04.2011.

    sramota.... CZSS su prava gamad u svim gradovima.... od njih nikakve koristi nije bilo niti ce biti.... pitam se kako bi reagirali da se radi o njihovom djetetu. Andjele mali zelim ti svu srecu.... P.S. dragi roditelji, a da jednostavno tužite centar?????

  • corvis 21.04.2011.

    Sramotno, lopovska država! A ,,oboljeli" od PTSP-a primaju invalidninu, imaju pištolj s dozvolom za držanje i nošenje, pun ormar lovačkog oružja i voze auto od 200 KS! Sve legalno, o ilegalnom neću. Imaju i iskaznicu HDZ-a.

  • user_68632 21.04.2011.

    Stvarno idiotski. Dijete bez ruke nije invalid, a zdravi i kršni momci jesu. Par puta pred samoposlugom stane automobil na mjesto za invalide, sa naljepnicom "invalid", a iz automobila izlazi kršni, sređeni i tjelesno zdrav gospodin. On je za komisiju invalid, a ovo dijete nije. Svaka čast komisiji, moral im je na prvom mjestu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare