To je to što me zanima!

Ministrica kao superjunakinja: 'Želimo jačati sve naše regije'

Tvrđava sv. Mihovila koja je obnovljena europskim novcem mjesto je sajma EU mogućnosti na kojem će građani moći otkriti kako sufinancirati projekte, ali i isprobati otočne proizvode
Vidi originalni članak

Ministrica Gabrijela Žalac kao superjunakinja je u subotu bila na Tvrđavi sv. Mihovila u Šibeniku gdje je na sajmu EU mogućnosti promovirala EU fondove. Tijekom dva dana sajma građanima će se predstaviti mogućnosti sufinanciranja EU projekata, ali i brojni hrvatski otočni proizvodi. 

- Cilj nam je dodatno razvijati slabije razvijena područja RH i smanjiti regionalne nejednakosti ulaganjem u budućnost, poticanjem stvaranja radnih mjesta, konkurentnosti, gospodarskog rasta , kvalitete života i održivog razvoja. Želimo spustiti europske fondove do krajnjih korisnika te jačati razvojni potencijal svih hrvatskih regija i smanjivati regionalne razlike - rekla je ministrica regionalnog razvoja i fondova EU, prenosi Šibenik.in

Upravo je Tvrđava sv. Mihovila obnovljena europskim novcem, a šibenski gradonačelnik Željko Burić rekao je kako su generacijama tvrđavu gledali nedostupnu i razrušenu, a ono što je bio problem, danas je turistički brend. Dodao je kako su to ostvarili suradnjom s ministarstvom, ali i zato što su država u EU. 

Idi na 24sata

Komentari 7

  • povijest činjenica 08.10.2017.

    Tvrđava je obnovljena novcem građana RH a ne EU nofcima. Kak okrećete pilu naopako.

  • lotus_1 07.10.2017.

    I tako to....od stoljeća sedmog.....ću, ćeš, će.....želim, želiš. želi......hrvatski futur....hrvatska lista želja.....pa tko ima početni kapital (?!?!? ala Todorić), može i bez Žalac, tko nema....nek čići kući.:)))

  • Zmar116 07.10.2017.

    Sve slavonske županije osim Osječko-Baranjske imaju BDP po glavi stanovnika na razini središnje Albanije sa tendencijom daljnjeg pada...20 godina poslije rata, BDP slavonskih županija ,osim Osječko-Baranjske je skoro pa nevjerovatna tri puta manji od Zagrebačkog BDP-a i dva puta manji od BDP u Istri. O uplatama u zajedničku hrvatsku kasu iz tih županija ne treba trošiti previše rijeći...Puno više dobivaju iz kase nego što uplaćuju u nju...Ova prića o ravnomjernom regionalnom razvoju nije ništa drugo do najava daljneg još intezivnijeg izvlaćenja novaca ,kako iz Hrvatske tako i iz Europe i preusmjeravanja u te županije...No i uz sve te mjere, problem će biti taj što će za 10 godina jaz između tih hdz-ovih županija i ostatka Hrvatske biti još i veći...Zašto se događa to da i nakon više desetaka miljardi upucanih u Slavoniju od strane skoro svih vlasti u Hrvatskoj od rata pa naovamo nema nikakvog pomaka .., Pogotovo za vrijeme hdz-ovskih vlada gdje se za vrijeme Sanadera i mionistra Čobankovića nije štedjelo na poticajima... , Dapaće događa se samo još daljnja stagnacija i još veće zaostajanje Slavonije za drugim krajevima...U ćemu je kvaka ovog slavonskog mraka?.

Komentiraj...
Vidi sve komentare