To je to što me zanima!

Ministrica financija: Nije bitna izborna godina nego ciljevi

Premijerka je rekla kako će Vlada raditi kao tim te da će sve odluke donositi zajedno. Podržala ju je Martina Dalić rekavši da je najvažnije ostvariti tri cilja
Vidi originalni članak

Ova Vlada mora raditi i radit će kao tim, izjavila je premijerka Jadranka Kosor nakon što je Sabor na izvanrednoj sjednici potvrdio nove ministre i potpredsjednike Vlade.

- Ni jedan ministar ni resor ne može sam, ni jedno ministarstvo ili ministar nije otok. Sve odluke ćemo donositi zajedno - rekla je. Na pitanje priprema li se rebalans proračuna, premijerka je ustvrdila da se o tome nije razgovaralo.

- Niti jedna jedina riječ u Vladi nije izgovorena o rebalansu - izjavila je.

Nova ministrica financija Martina Dalić složila se s premijerkinim stavom da Hrvatska ne može izgubiti niti jedan dan.

- Ne trebamo se opterećivati time je li to predizborna godina ili nije. Naši su ciljevi jasni, ubrzanje programa gospodarskog oporavka, izlazak iz recesije, članstvo u EU. Mislim da se sva ta tri cilja mogu odraditi - izjavila je. Nije odgovorila na pitanje hoće li biti rebalansa. Kazala je da će se prvo upoznati sa stanjem u javnim financijama.

Novi potpredsjednik Vlade za investicije Domagoj Milošević smatra da godina dana nije malo vremena.

- Navikao sam raditi pod vremenskim pritiskom pa mi to neće biti problem. Znam da Hrvatska i njezino gospodarstvo ima mnogo potencijala i prilika za investicije. Siguran sam da ćemo osloboditi te potencijale - izjavio je.

Potpredsjednik Vlade Petar Čobanković koji će brinuti o gospodarstvu smatra da je ovo prijelomni trenutak.

- Iskoristit ću sve svoje dosadašnje iskustvo, znanje i energiju, kojeg imam dosta, kako bi radio na dobrobit gospodarstva - kazao je. Ministar obrane Davor Božinović ne namjerava mijenati politiku svog prethodnika. Uvjeren je da s ministarske pozicije može dati novi poticaj bržem provođenju reformi.

- Mislim se posvetiti dodatnoj međunarodnoj afirmaciji Hrvatske i otvarati mogućnosti za vojnu industriju - najavio je. I Branko Bačić koji je preuzeo funkciju ministra zaštite okoliša i gospodarstva uvjeren je da godina dana, koja je pred novim timom, nije premalo.

- Nije bitno koliko radimo, nego kako radimo, ali svakako da nam je na tom putu vrijeme saveznik - ustvrdio je i zahvalio premijerki, ali i zastupnicima na povjerenju. Svoj resor planira staviti u funkciju razvoja i novih investicija. Graditeljstvo, koje je u krizi palo na koljena, planira podići kroz poticanje prodaje stanova i stanogradnju. Na čelu Ministarstva kulture Jasen Mesić također planira nastaviti reforme i projekte.

Idi na 24sata

Komentari 15

  • JerkoKC 30.12.2010.

    Mislim da mi je ova faca od nekuda poznata.Čini mi se da sam je vidio po nekim dučanima,ali je imala dužu kosu i metlu kao prevozno sredstvo.

  • afrikanac 30.12.2010.

    A sta cete konkretno uciniti reformom gospodarstva? Hoce li se obnoviti velike kompanije (Pliva , Jugolinija , Telecom i mnoge druge)? Hoce li umirovljenicki fondovi dobiti udio u tim obnovljenim kompanijama? Hoce li Hrvatska dobiti svoj proizvod koji ce naci inozemnog kupca (npr. kucice u nizu na jadranskoj obali i otocima)? Kada cete prestati daviti male poduzetnike nevidjenim haracima a sve u smislu vase egzistencije i krpljenja katastrofe koju ste ucinili u gospodarstvu lopovlukom i nesposobnoscu.

  • rođin rođo1 29.12.2010.

    ja sam odmah po imenovanju rekao ova gospođa ima veća mu.... od sisa.

Komentiraj...
Vidi sve komentare