To je to što me zanima!

MIP: Dok mu traje mandat, ne skidati imunitet Hrebaku

Hrvatski sabor u četvrtak je, bez rasprave, odradio prijedlog da se, dok mu traje zastupnički mandat, uskrati odobrenje za nastavak kaznenog postupka protiv Daria Hrebaka (HSLS)
Vidi originalni članak

Saborsko Mandatno-imunitetno povjerenstvo (MIP), od kojeg je došao taj prijedlog, zauzelo je načelan stav da se u slučajevima privatnih tužitelja zastupnicima imunitet ne skida.

Kazneni se postupak može nastaviti nakon isteka zastupničkog mandata, s obzirom na to da zastara ne teče dok postoje opravdani razlozi zbog kojih se postupak ne može provesti, naglasio je predsjednik MIP-a Robert Jankovics.

Skidanje imuniteta, odnosno odobrenje za nastavak kaznenog postupka protiv Hrebaka, zbog kaznenog djela klevete, zatražio je Županijski sud u Šibeniku povodom žalbe privatnog tužitelja Alena Kaminskog i tvrtke „Minea“ iz Bjelovara, uložene na prvostupanjsku presudu tamošnjeg Općinskog suda.

O prijedlogu MIP-a još treba odlučiti Sabor.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • 03.12.2021.

    Pored svih povlastica, visokih plaća, nerada i nikakve odgovornosti još su zaštićeni imunitetom od svih kaznenih djela. Nevjerojatan neki sustav.

  • i.hun 02.12.2021.

    Neće mu skinuti imunitet sve dok HDZ-u treba žetončić.

Komentiraj...
Vidi sve komentare