To je to što me zanima!

Mirjana Hruškar i Stjepan Lakušić ulaze u drugi krug za rektora Sveučilišta u Zagrebu

Nakon osam godina, Borasova dva mandata, danas se bira nova čelna osoba Sveučilišta u Zagrebu. Od četvero kandidata, dvoje ulazi u drugi krug. Novi rektor trebao bi biti izabran do kraja sjednice
Vidi originalni članak

Stjepan Lakušić i Mirjana Hruškar ulaze u drugi krug 

U podne je započela izvanredna sjednica Senata na kojoj će dekani i senat glasati za novog rektora ili rektoricu Sveučilišta u Zagrebu.

Mandat novog čelnog čovjeka Sveučilišta trajati će do listopada 2026. godine.

Kandidati su Mirjana Hruškar s Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta koja je bila do nedavno Borasova prorektorica za prostorni razvoj i sustav kontrole kvalitete Sveučilišta u Zagrebu, Marijan Klarica s Medicinskog fakulteta, Stjepan Lakušić s Građevinskog i Tonći Lazibat s Ekonomskog fakulteta.

- Izuzetna mi je čast da sam kandidatkinja u postupku izbora za tu časnu dužnost. Moja su očekivanja velika jer želim kvalitetnije, otvorenije i transparentnije Sveučilište. Promjene su nužne, sigurna sam da to žele članice i članovi Senata te da su to prepoznali u mom programu. Očekujem podršku Senata jer se u protivnom ne bih ni kandidirala - kazala nam je u ponedjeljak Mirjana Hruškar.

- Prema reakcijama i informacijama kojima raspolažem, čvrsto vjerujem da ću biti izabran za novog rektora. Ovdje bih želio naglasiti da moje prognoze nisu rezultat pukog prebrojavanja glasova nego rezultat šire podrške unutar Sveučilišta u Zagrebu, gospodarskih i kulturnih subjekata, odnosno rezultat podrške šire društvene zajednice - istaknuo je za 24sata u ponedjeljak Stjepan Lakušić.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • Patridiota! 01.03.2022.

    Za rektuma..

  • 01.03.2022.

    Tko će biti Proktor ?

  • max2017 01.03.2022.

    Boras je još fit za to mjesto..........

Komentiraj...
Vidi sve komentare