Obavijesti

News

Komentari 12

Mirjana Hruškar i Stjepan Lakušić ulaze u drugi krug za rektora Sveučilišta u Zagrebu

Mirjana Hruškar i  Stjepan Lakušić ulaze u drugi krug za rektora Sveučilišta u Zagrebu
1

Nakon osam godina, Borasova dva mandata, danas se bira nova čelna osoba Sveučilišta u Zagrebu. Od četvero kandidata, dvoje ulazi u drugi krug. Novi rektor trebao bi biti izabran do kraja sjednice

VIDEO

Stjepan Lakušić i Mirjana Hruškar ulaze u drugi krug 

U podne je započela izvanredna sjednica Senata na kojoj će dekani i senat glasati za novog rektora ili rektoricu Sveučilišta u Zagrebu.

Mandat novog čelnog čovjeka Sveučilišta trajati će do listopada 2026. godine.

Kandidati su Mirjana Hruškar s Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta koja je bila do nedavno Borasova prorektorica za prostorni razvoj i sustav kontrole kvalitete Sveučilišta u Zagrebu, Marijan Klarica s Medicinskog fakulteta, Stjepan Lakušić s Građevinskog i Tonći Lazibat s Ekonomskog fakulteta.

- Izuzetna mi je čast da sam kandidatkinja u postupku izbora za tu časnu dužnost. Moja su očekivanja velika jer želim kvalitetnije, otvorenije i transparentnije Sveučilište. Promjene su nužne, sigurna sam da to žele članice i članovi Senata te da su to prepoznali u mom programu. Očekujem podršku Senata jer se u protivnom ne bih ni kandidirala - kazala nam je u ponedjeljak Mirjana Hruškar.

- Prema reakcijama i informacijama kojima raspolažem, čvrsto vjerujem da ću biti izabran za novog rektora. Ovdje bih želio naglasiti da moje prognoze nisu rezultat pukog prebrojavanja glasova nego rezultat šire podrške unutar Sveučilišta u Zagrebu, gospodarskih i kulturnih subjekata, odnosno rezultat podrške šire društvene zajednice - istaknuo je za 24sata u ponedjeljak Stjepan Lakušić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.