To je to što me zanima!

Plamen je sve progutao: Mirko (86) izgorio je u vlastitoj kući

Vatrogasci su u utorak u selu Kupljensko u općini Vojnić gasili drvenu kuću u kojoj je živio Mirko Kovačić. Plamen ju je cijelu progutao, a u njoj je umro i Mirko...
Vidi originalni članak

Bio je invalid, teško je hodao, pomalo uz pomoć hodalice. Cijeli život je radio u poljoprivredi, bivši je logoraš Drugog svjetskog rata. Sjećam se da su sve kuće u tom ratu zapaljene, ali on je svoju uspio očuvati. Sad je i ona izgorjela te je u njoj, nažalost, i on skončao.

Rekao nam je to Miloš N., rođak poginulog Mirka Kovačića (86).

On je stradao u požaru drvene obiteljske kuće u Kupljenskom kraj Vojnića u utorak ujutro. Dojava o požaru zaprimljena je oko 6.20 sati, a do dolaska vatrogasaca Dobrovoljnog vatrogasnog društva Vojnić kuća je bila potpuno u plamenu. Nakon što su vatrogasci ugasili plamen, u unutrašnjosti kuće pronašli su Mirkovo tijelo.

Plamen na drvenoj kući je oko pet sati primijetila Mirkova sestra Ranka koja živi u istom dvorištu preko puta i pozvala vatrogasce. No vatra se vrlo brzo proširila na cijeli objekt i u trenutku ga progutala. Vatrogasci su požarište sanirali do podneva, a policija će utvrditi uzrok požara. Mirkov rođak Miloš N. ne zna što je moglo uzrokovati vatru, no dodaje da je kuća stara, kao i električne instalacije u njoj, ali i da je Mirko često ložio peć, čak i ljeti jer mu je bilo hladno. 

Dodao je da je živio sa sestrom, svatko u svojoj kući. Mještani Kupljenskog rekli su nam da Mirko nije htio otići ni kćeri u Jastrebarsko da brine o njemu, pa ni tijekom Oluje. Preživio je te ratove i očuvao svoju kuću u kojoj je, nažalost, i umro.

Idi na 24sata

Komentari 19

  • ITALO DISCO 25.09.2018.

    to onaj iz prica mirko i slavko?! stara partizancina!

  • vozi Miško 25.09.2018.

    Grozna smrt. Iako, vjerojatno se ugušio od dima, nije neka utjeha ali bar nije živ izgorio.

  • Branimir-888 25.09.2018.

    Ne razumijem što čovejk treba imati(ili nemati) u glavi za ovakav komentar. Čovjek jesi ili nisi bez obzira na vjeru ili naciju, a ti nažalost s ovakvim razmišljanjem nisi čovjek. Hrvatima neprijatelji nisu ni srbi ni pravoslavci ni židovi ni muslimani, neprijatelj može biti velikosrpska ideja koja živi i postoji, neprijatel je svaka ideja koja ugrožava normalan život, razvoj i dobrobit Hrvatskog društva, a to trenutno najefikasnije rade "hrvatske" političke elite.

Komentiraj...
Vidi sve komentare