To je to što me zanima!

Mirnu istražuje policija, Geneza prijavila ministra Linića Uskoku

Prijavu su podnijeli zbog udruživanja u svrhu počinjenja kaznenog djela, odnosno ciljanog guranja Mirne u stečaj, a zaposlenike na ulicu, navode iz ove dvije tvrtke
Vidi originalni članak

Nakon što je FINA prije dva dana donijela rješenje o obustavi postupka predstečajne nagodbe što jasno vodi ka stečaju nad Mirnom Rovinj, rovinjsku tvornicu u srijedu je posjetila i policija te su u tijeku predistražne radnje nad Mirnom. 

U Upravi tvrtke pozdravljaju istragu s dobrodošlicom jer  je, kako stoji u priopćenju, ovo prilika da se pojasne očito potrebni momenti i prostori špekulacija koje se nastavljaju i dalje, stoji u zajedničkom priopćenju Mirne i Geneze.

U nastavku se dodaje da ostvareni rezultati i dizanje Mirne iz pepela odgovornima u Ministarstvu očito ne govore dovoljno o jasnim ciljevima i namjerama uprave Mirne i Geneze.

- Naš jedini cilj je očuvanje proizvodnje i radnih mjesta. Nakon 20 godina sustavnog uništavanja Mirne upravo u vrijeme rekordnih rezultata u prodaji, uvođenja druge smjene i zapošljavanja 70 novih djelatnika, u vrijeme kada treba učiniti dodatan napor i sačuvati proizvodnju i djelatnost te naći način kako to učiniti, unatoč Rješenju, na vrata Mirne dirigirano se šalje policija, a bočni udarci dodatno pokušavaju isforsirati stečaj i propast Mirne - piše u priopćenju.

Upravo zato,  Valentina Ljubešić, predsjednica Uprave Geneze, tvrtke za krizni management u četvrtak je prijavila USKOK-u ministra Linića, HPB i Podravku zbog udruživanja u svrhu počinjena kaznenog djela, odnosno svega navedenog s jasnim ciljem guranja Mirne u stečaj, a zaposlenike na ulicu. Sve je prijavljeno i antikorupcijskom vijeću. Isto tako ministar je prijavljen za zloporabu položaja i ovlasti zbog instrumentalizacije represivnog aparata u svrhu ušutkavanja onih koji se usude reći istinu.

U priopćenju podsjećaju da se Porezna inspekcija u Genezi pojavila samo dan nakon nastupa Valentine Ljubešić na HRT-u, gdje se usudila argumentima reći istinu, dok je policija najavila svoj dolazak u Mirnu na sam dan obustave predstečajnog postupka. Sve ovo zasigurno ne može biti slučajnost.


Idi na 24sata

Komentari 80

  • Corleone Michael 28.02.2014.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • TomislavKatalinić 28.02.2014.

    Postaje sve jasnije da Linić ide utabanim stazama Sanaderovim. Neka im prođe mandat eto njega u Remetincu!

  • Drazen Sulimanec 28.02.2014.

    Spašavaju radna mjesta a radnici su bez plaće. znači imamo slobodna radna mjesta bez obnašanja istog rada jer su radnici na birou za nezaposlene. vrlo interesantna ideja. a gdje li je onaj nedavni zakon gdje u slučaju ne plaćanja obveza po plaći, poduzeće ima problemčiće. A i Što je sa onom LIstom Srama Poreznih dužnika ili su i oni osobodile radna mjesta i nastavili raditi u "oblacima"

Komentiraj...
Vidi sve komentare