To je to što me zanima!

Miro Cerar prijeti: Arbitražu treba provesti do 29. prosinca!

Cerar je naglasio da se dijalog dviju strana mora koncentrirati na provedbu arbitražne presude i da on i njegova vlada Hrvatskoj, koja ne priznaje arbitražnu presudu, neće popuštati
Vidi originalni članak

Ako Hrvatska i dalje bude ignorirala presudu arbitražnog suda o granici, Slovenija očekuje da će na nju pritisak izvršiti Europska unija, a presudu treba provesti najkasnije do 29. prosinca, rekao je u subotu slovenski premijer Miro Cerar.

''Slovenija će 29.  prosinca biti spremna na provedbu. Ako bi Hrvatska i dalje ustrajala u ignoriranju presude, onda ćemo i mi iskoristiti sva pravna i politička  sredstva  da Hrvatsku uvjerimo kako mora poštovati odluku međunarodne arbitraže", kazao je Cerar u razgovoru za slovensku komercijalnu televizijsku postaju POP-televiziju.

Dodao je kako u tom slučaju očekuje rezolutniju potporu međunarodne zajednice Sloveniji.

"Ja vjerujem da bi i međunarodna zajednica morala dati svoj prilog da se Hrvatska uvjeri kako mora poštovati arbitražu", kazao je Cerar.

Cerar je naglasio da se dijalog dviju strana mora koncentrirati na provedbu arbitražne presude i da on i njegova vlada Hrvatskoj, koja ne priznaje arbitražnu presudu jer ju je Slovenija kontaminirala, "neće popuštati" nego će djelovati odlučno.

Idi na 24sata

Komentari 88

  • BOSILJEVO 21.09.2017.

    Sa razpadom Jugoslavije granice na moru između Slo i Hrvatske nije bilo, to znači, da je potrebno riješiti taj problem ako ne dogovorom onda sudom, arbitraža sa hrvatske strane je propala, znači ostane samo još Haag. Po mom mišljenju trebalo bi koristiti zaljev za ribolov i turizam do konačne odluke suda. Hrvatska nema pravo sama postavljati granicu na sredinu zaljeva, i Slovenija ne može sama postavljti granicu gdje bi željela.

  • lotus_1 17.09.2017.

    Priče za malu djecu.......što nama iza ekrana sprema ova vjerodostojna vlada?

  • istri 17.09.2017.

    da smo balkanci o.k. ali to je nasa stvar a vasa slovenaca jest da uopce neznate kako vasi politicari gnusno iza ledza bez sudjelovanje hrvatske su djelili more. brak se u dvoje sklapa ne samo jedan clan a to su vasi politicari ucinili da bi svama mesetarili i pridobili na izbore.bolje sjesti i razgovrati jer Niko nema pravo racunati na neki drugi nacin bez voditi brigu ko bi ginuo . kako u svakom ratu : narod zato pre no podrzati svoje politicare ,treba im jasno pokazati jeste li za mirno i medzusobno dogovoriti ili ono sto nijednom narodu dobro nebi donjelo.

Komentiraj...
Vidi sve komentare